Sunt uimit de cum inghitim pe nerasuflate tot ce se arunca in media. Nu vrem sa trecem prin sita mintii nimic. Ceea ce se vrea a fi promovat, ceea ce trebuie a fi promovat, va fi promovat. Nu degeaba se spunea “ati prostit poporul cu televizorul”.

Proba de articol, si nu e singurul de genul asta: Iulian Bulai, deputatul-artist din Neamţ. Legendarul Leonard Cohen l-a lăudat pe român pentru metoda prin care a strâns bani pentru studii.

Am ascultat de vreo cateva ori ce spune Cohen si, din cata engleza inteleg eu, nu am auzit sa pomeneasca numele lui Iulian Bulai sau sa spuna macar ca era un artist stradal român. A zis ca e “a man”. (video 2 mai jos)

Ce mare “performance” executa Ibsen asta? Am vazut tigan in Oslo stand ore intregi in aceeasi pozitie, fara sa se miste. Ibsen asta vad ca misca, nu e mare smecherie. (video 1 mai jos)

Tiganul ala statea in genunchi si cu mainile impreunate a rugaciune, ore intregi, in acelasi loc. Nu stiu daca avea ceva sub genunchi sau cum dreaq nu-i cadeau mainile. O alta diferenta e ca ala se muta in alt loc a doua zi, insa pe aceeasi Karl Johans Gate, unde “performa” si Iulian Bulai.

Deci, un cersetor, un golden Ibsen in Oslo, e de apreciat, “performeaza” un act artistic. Un golden cowboy prin Londra, e un “tigan imputit”, care face Romania de ras.

De ce nu pot fi si prostituatele considerate “street artists”? De ce este blamata arta lor? Ele sunt artiste, practicante ale celebrei si anticei kama sutra. Adicatelea, de ce mu** nu poate fi considerata “sugerea fructului de mango” sau sexul normal/anal nu poate fi numit “berbecul ce loveste portile palatului de clestar”?!

De ce lumea e bulversata ca printesa cartofilor sau nepoata lu’ sotu’ au ajuns in parlament?
Iei o prostituata de pe strada, o tunezi, o plimbi pe ici si colo, sa o vada lumea, n-o lasi sa vorbeasca, o scoti la evenimente culturale mondene, o faci asistenta unui politician…si calea e deschisa catre parlament.

De ce un hot de buzunare este calcat in picioare atunci cand e prins? De ce il bagati la parnaie? El e un artist, un prestidigitator, intr-un act de street performance.

Tinerii frumosi si liberi.

Frate, poate Iulian Bulai e capabil, nu stiu. Dar lasati-l, mai fratilor, sa demonstreze. Lasati-l sa munceasca ceva si sa-si intretina familia, macar 5 ani. Cum dreaq sa intri in parlament fara sa fi demonstrat ceva, fara sa fi muncit vreodata? Iata ca este posibil.

Iulian Bulai nu este singurul. Asta e ceea ce se vrea in Romania. Asta e ceea ce se promoveaza in Romania. PENTRU CA ASTA SE VREA!

As putea scrie mult despre asta insa mi-e greata. Nu-i bai, halesc niste clementine, ca lamai nu am.

Orice cacat bine ambalat si promovat se poate vinde si lumea il va cumpara pe nerasuflate.

Poate sunt eu nostalgic, tanjind dupa un Ratiu, Coposu, Tutea. Poate sunt eu prea prost sa inteleg ca totul se schimba, chiar si politica, si nu mai e nevoie sa faci politica la verticala.

Si bai, aia care ganditi ca mine, sunteti niste hateri imputiti, care nu vreti sa va deschideti catre nou, si veti muri in anonimitatea in care va scaldati.

Sergiu din Norvegia

Video 1:

Video 2:

Comentati folosind contul Facebook

comments