g4media relatează:

Finlanda, relativ scutită de pandemia de COVID-19, a impus miercuri restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene, lăudându-se cu „cea mai strictă” politica frontalieră din blocul comunitar, relatează AFP.

În aceeaşi zi, o altă ţară nordică, Norvegia, a adăugat Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Austria şi unele regiuni din Suedia şi Danemarca pe lista ţărilor unde călătoriile „neesenţiale” nu sunt recomandate.

Finlanda şi Norvegia au reușit să limiteze criza pandemiei, care s-a soldat cu peste 780.000 de morţi în întreaga lume, însă în ultimele săptămâni cele două ţări se confruntă cu o uşoară creştere a numărului de cazuri de Coronavirus.

Măsura anunţată de Helsinki, care va intra în vigoare începând cu 24 august, nu priveşte persoanele care vin din Italia, Ungaria, Slovacia, Estonia şi Lituania, unde rata de contaminare din ultimele 14 zile a scăzut.

Călătorii care provin din alte ţări ale UE trebuie în schimb să vină cu un motiv justificat pentru a se deplasa în Finlanda şi să respecte o carantină de două săptămâni la sosire.

Citiți mai mult pe g4media.

Comentati folosind contul Facebook

comments