Ambasada Romaniei din Copenhaga relateaza:

cepând cu 27 iunie 2020, Danemarca a actualizat regimul de intrare pe teritoriul său în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, urmare analizei epidemiologice realizată de autoritățile de sănătate daneze statele au fost împărțite în ʺdeschiseʺ și ʺînchiseʺ. Lista acestor state este actualizată, săptămânal, în fiecare zi de joi (https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/travelling-in-or-out-of-denmark/is-my-country-open-or-banned). România se regăsește în acest moment pe lista țărilor ʺdeschiseʺ.

PLECAREA DIN DANEMARCA

Statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Schengen și Marea Britanie. Începând cu 26 iunie 2020, Ministerul danez al afacerilor externe emite 2 categorii de recomandări de călătorie pentru aceste state, cu “risc galben” (atenție specială), respectiv “risc portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare). În această analiză, sunt incluși, pe lângă evoluția epidemiologică și alți factori precum restricțiile impuse persoanelor care vin din Danemarca, capacitatea de testare etc. Aceste recomandări sunt actualizate de Ministerul danez de externe de câte ori va fi nevoie. Începând cu 7 iulie a.c., România se regăsește pe lista galbenăʺ. Informații legate de recomandări pentru toate statele puteți accesa la https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/.

Persoanelor care se întorc din statele cuprinse pe “lista galbenăʺ (și anumite state de pe “lista portocalie”) nu le este recomandată carantina de 14 zile și nu le este solicitat un test Covid-19.

Persoanelor care se întorc din statele cuprinse pe “lista portocalieʺ le este recomandată ferm carantina de 14 zile. Testul negativ pentru infecția cu Covid-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Danemarcei (și certificatul aferent completat, https://politi.dk/en/-/media/mediefiler/corona/rejseerklaeringer/01-erklaering_covidtest_v4.pdf?la=en&hash=22FC0395874384B8BC14C1048E268CF7696E2973), este solicitat doar persoanelor care se întorc din state cuprinse pe “lista portocalieʺ, dar nu persoanelor care se întorc din statele membre UE și Schengen și Marea Britanie.

Pentru restul lumii. Este valabilă recomandarea Ministerului de Externe danez de a evita toate călătoriile nenecesare până, cel puțin, la 31 august 2020. Persoanelor care se întorc din aceste zone le este recomandată ferm carantina pentru 14 zile.

Citiți mai mult pe siteul ambasadei.

Comentati folosind contul Facebook

comments