Finlanda aproape că își închide granițele. A trecut chiar și Norvegia pe lista roșie

Finlanda şi Norvegia au limitat cu succes pe teritoriul lor pandemia care s-a soldat cu peste 780.000 de morţi în întreaga lume. Creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă a determinat însă cele două țări să adopte restricții foarte stricte la granițe.

Finlanda, relativ scutită de pandemia de COVID-19, a impus miercuri restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene, lăudându-se acum cu politica frontalieră „cea mai strictă” din blocul comunitar, relatează AFP.

În aceeaşi zi, o altă ţară nordică, Norvegia, a adăugat Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Austria şi unele regiuni din Suedia şi Danemarca pe lista ţărilor unde călătoriile „neesenţiale” nu sunt recomandate .

„Politica la frontierele Finlandei este cea mai strictă din Uniunea Europeană, pentru că am dorit să menţinem situaţia relativ bună în contextul virusului”, a declarat ministrul de interne, Maria Ohisalo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Finlanda este, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, una dintre ţările Europei cu o rată foarte scăzută de contaminare (5,3 noi cazuri la 100.000 de cazuri în ultimele două săptămâni).

Comentati folosind contul Facebook

comments

Related Posts

Finlanda a impus restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene. Norvegia  își înăsprește condițiile de călătorie

Finlanda a impus restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene. Norvegia își înăsprește condițiile de călătorie

Finlanda, restricţii de călătorie pentru mai multe state: „Revenirea din aceste ţări va duce la carantină şi probleme”

Finlanda, restricţii de călătorie pentru mai multe state: „Revenirea din aceste ţări va duce la carantină şi probleme”

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *