„Fearless Girl”, care de un an de zile îi ţine piept taurului de bronz de pe Wall Street, are de joi o soră la Oslo care sfidează, la rândul ei, Parlamentul norvegian, relatează AFP.

O replică a celebrei statui, operă a artistei americane Kristen Visbal, a fost dezvelită în capitala norvegiană cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii.

Cu privirea hotărâtă, mâinile în şolduri şi părul strâns în coadă în vânt, „Fearless Girl” versiunea norvegiană a fost instalată la intrarea Grand Hotel din Oslo, cu faţa întoarsă spre Parlamentul vecin pe care pare să îl sfideze.

„Ea este acolo atât pentru a saluta faptul că Norvegia a reuşit să aibă lidere în guvern şi în lumea afacerilor, dar şi pentru a reaminti că avem încă un drum lung de parcurs”, a explicat pentru postul TV2 cumpărătorul statuii, miliardarul norvegian Christian Ringnes.

Norvegia, unde cele mai importante trei posturi din guvernul de dreapta (prim-ministru, afaceri externe şi finanţe) sunt ocupate de femei s-a aflat pe locul al doilea după Islanda în ultimul clasament anual al Forumului economic mondial (WEF) privind paritatea de gen.

Regatul nordic a fost totuşi zguduit de unda de şoc a campaniei #MeToo.

Sute de artiste au semnat apeluri care denunţă violuri, agresiuni şi hărţuirea sexuală, iar numărul doi al Partidului laburist, principala formaţiune a ţării, a fost nevoit să demisioneze după ce a fost acuzat de gesturi deplasate.

AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments