http://images.brisbanetimes.com.au/2009/09/21/744030/Ales%20Stenar%20Sweden-420x0.jpgAles Stones

Ales Stones reprezintă un monument megalitic colosal format din 59 de bolovani de mari dimensiuni, aşezaţi sub forma unei nave. Ales Stones se află la periferia satului Kaseberga, sudul Suediei şi este gratuit pentru public. Potrivit unor fabule şi folclorului scandinav, legendarul Olav Tryggvason, şef al vikingilor, a fost îngropat acolo cu nava sa. Aceasta este, prin urmare, una dintre cele mai vii urme ale perioadei mistice a epocii fierului în nord – păstrarea secretului asupra isprăvilor eroice ale vikingilor.
imagine-articol-2Visby, Insula Gotland

Un amestec valoros al spiritului antic şi o frumuseţe captivantă, Visby este cu adevărat remarcabil şi poate, cel mai bine conservat oraş medieval din Scandinavia. O vizită în oraşul Visby şi vei fi fascinat de străzile pietruite, spectaculoasele grădini botanice, case fermecătoare şi notabilele biserici vechi. Dintre toate acestea, cele mai remarcabile atracţii sunt cele 16 biserici vechi restaurate, pentru care oraşul este renumit.

 

 

 

 

http://www.curierulnational.ro/poze-cnr/168288maxim.jpgVechiul Oraş – Stockholm

Cunoscătorii arhitecturii medievale şi renascentiste vor fi extrem de încântaţi de întâlnirea lor cu acest loc incredibil. Nu există niciun alt loc mai pitoresc şi mai interesant în Stockholm ca Vechiul Oraş. Dacă doriţi, puteţi face un tur cu maşina sau vă puteţi plimba pe jos pe străzile pietruite şi aleile medievale. Fără îndoială, cea mai dominantă clădire din Oraşul Vechi este Castelul Regelui. Puteţi explora Stockholm, bucurându-vă de muzeele sale, magazinele turistice şi o gamă largă de restaurante. Fiţi siguri că acesta este singurul loc unde puteţi simţi pulsul adevărat al oraşului şi vraja sa unică.

 

 

Catedrala Uppsala

Vizitând Suedia, nu puteţi rata extraordinara Catedrală Uppsala în stil neogotic. Biserica datează din secolul al XIII-lea şi este cea mai mare din Scandinavia. Până în momentul în care ceremoniile de încoronare ale regilor şi reginelor au început să aibă loc la Stockholm, Uppsala Domkyrka a fost folosită pentru a fi locaţia unde aceste ritualuri urmau să aibă loc. În plus, mulţi suedezi renumiţi, cum ar fi: Eric – Sfântul, Gustav Vasa, Linnaeus Carolus şi Johan III sunt îngropaţi în biserică. Deosebit de atractiv este interiorul catedralei, care impresionează prin decoraţiuni bogate, în stil neogotic, pe pereţi şi tavan.

Palatul Drottningholm

În cazul în care vreţi să vedeţi splendoarea mediului istoric raportat la standarde internaţionale, ar trebui să vizitaţi Palatul Drottningholm. În afară de a fi reşedinţă permanentă a Familiei Regale, palatul este una dintre atracţiile turistice de top din Suedia. Uimitorul palat de piatră a fost proiectat şi construit de John III al Suediei în 1580, care a folosit ca sursă de inspiraţie pentru acest proiect titanic imaginea reginei lui, Catherine Jagellon. Palatul Drottningholm constituie un amestec unic de atracţii: teatrul, pavilionul chinezesc şi grădinile incredibile ale palatului. Mai mult decât atât, în interiorul său se poate vedea un mobilier autentic, de artă uimitoare şi candelabre, care va face din vizita dumneavoastră o experienţă „sui generis”.

Regatul de Cristal

Un loc extraordinar, unde puteţi observa procesul creaţiei, Regatul de Cristal este casa celor mai faimoşi lucrători în sticlă suedezi. Veţi fi încântaţi de abilitatea iubitorilor de sticlă şi de modul în care aceştia transformă sticla topită în creaţii de artă minunate. La expoziţii şi în muzee se pot vedea modele neobişnuite şi fantastice colecţii antice din sticlă. Dacă vă plac suvenirurile, puteţi cumpăra diferite tipuri de lămpi colorate sau decoraţiuni.

Carlsten

Construită la ordinele Regelui Carl X al Suediei, cetatea de piatră Carlsten este situată pe cel mai înalt vârf al Marstrand. În zilele noastre este un loc istoric remarcabil, care atrage un număr mare de vizitatori. Cetatea a supravieţuit celor două atacuri inamice din 1677 şi 1719 şi a fost şi cucerită, dar după mai multe tratate şi negocieri, a fost returnată Suediei.

imagine-articol-3Gothenburg

Convingător şi cu trăsături arhitecturale şi culturale deosebite, Gothenburg este unul dintre cele mai vizitate oraşe din Suedia. Există, într-adevăr o listă nesfârşită de locuri pe care le puteţi vizita în al doilea mare oraş din ţara scandinavă. Muzeul de Artă, Casa Operei, Grădina Botanică Göteborg, cel mai mare centru comercial din Scandinavia – Nordstan sunt doar câteva din variantele oferite de acest oraş. Dacă aveţi un spirit aventuros, vă puteţi plimba cu feribotul în cea mai populară atracţie turistică suedeză: Arhipelagul Sudic Gothenburg – o localitate pitorească, formată din multe insule mici.

 

 

 

Castelul Uppsala

Construit în timpurile glorioase în care Suedia era pe cale să devină o putere reală în Europa, Castelul Uppsala poartă în spatele zidurilor sale o măreţie extraordinară. Ceea ce face şi mai special acest castel este povestea lui dramatică şi numeroasele evenimente cruciale din istoria suedeză care au avut loc acolo. După incendiul din 1702, clădirea regală a fost grav avariată, dar după mulţi ani de muncă asiduă a fost reconstruită şi restaurată.

imagine-articol-4Arhipelagul Stockholm

Arhipelagul Stockholm se întinde pe 60 km de-a lungul Mării Baltice şi include peste 24.000 de insule. Puteţi folosi o barcă cu motor, un vaporaş sau un feribot pentru a naviga printre insule. Nu există sentiment mai plăcut decât libertatea de a vă bucura de vântul ce se joacă cu părul vostru, în timp ce barca este purtată paşnic de valuri. Pe unele insule, vă puteţi răsfăţa în condiţii de siguranţă, bucurându-vă de unele dintre activităţile disponibile: înotul, pescuitul sau culesul fructelor de mare.

Articol preluat de pe  www.curierulnational.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments