BP8H4055Vice-preşedintele Partidului Social Democrat din Finlanda, Eero Vainio, crede că România şi Bulgaria nu ar trebui să fie incluse în zona Schengen din cauza problemelor serioase cu săracia şi corupţia. Politicianul mai afirmă că introducerea ţărilor în UE a fost o greşeală.

Vainio susţine votul contra intrării celor două tări în spaţiul Schengen oferit de ministrul de interne german, Hans-Peter Friedrich şi afirmă că este pe deplin justificat. Vainio crede că UE ar trebui să îndemne cetăţenii acestori ţări la eforturi mai mari pentru integrarea romilor şi tratarea lor ca egali în societate.

– Deocamdată introducerea României şi a Bulgariei în zona Schengen nu este posibilă din cauza acestor probleme, scrie Vainio pe blogul său.

Bulgaria şi România au încă un procent de corupţie foarte mare şi guvernul tratează romii la fel de rău ca înainte. Cetăţenii acestor ţări apelează la ajutor în Finlanda, Germania sau Italia. Acceptarea României şi Bulgariei în UE a fost în primul rînd o greşeală, continuă Vainio deşi adaugă în comentarii că ţările respective nu ar trebui excluse din UE.  Uniunea Europeană nu a depus destul efort pentru a rezolva problemele României şi ale Bulgariei. Mai multă presiune politică ar fi o bună metodă pentru a îmbunătăţi problema romilor, mai scrie Vainio.

Surse articol: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57435-suomalaisen-tyly-miete-romanian-ja-bulgarian-ottaminen-euiin-oli-virhe

http://eerovainio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134413-romaniaa-ja-bulgariaa-ei-pida-paastaa-schengen-sopimuksen-piiriin

Comentati folosind contul Facebook

comments