Președintele Parlamentului (Riksdag-ului) Regatului Suediei, Per Westerberg, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 30-31 ianuarie curent, informează serviciul de presă al Parlamentului.

Oficialul suedez va avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Marian Lupu, după care cei doi vor face declarații de presă.

Potrivit programului vizitei, oficialii suedezi vor avea o întîlnire comună cureprezentanții fracțiunilor parlamentare, cu premierul Vlad Filat și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă.

Per Westerberg vizitează pentru prima oară Republica Moldova. PreședinteleParlamentului Republicii Moldova Marian Lupu a efectuat o vizită oficială laStockholm în decembrie 2007.

Parlamentul Suediei a inclus Republica Moldova pe lista de state cu legislativele cărora Riksdag-ul va stabili și va lansa programe de cooperare prioritară în 2012. În cadrul Riksdag-ului a fost creat un grup de coordonare care va elabora Programul de cooperare parlamentară cu Republica Moldova.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments