Ministrul Justiţiei din Danemarca, ţară care deţine preşedinţia în exerciţiu a Uniunii Europene, a declarat ieri că România şi Bulgaria trebuie primite în spaţiul Schengen, în ciuda temerilor că nivelul corupţiei din cele două state ar implica riscuri.
Românii și bulgarii mai au de aşteptat până când vor putea călători liber în spaţiul Schengen

”Nu există nici un obstacol în calea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”, a declarat Morten Bodskov, ministrul danez al Justiţiei, la o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea miniştrilor Justiţiei şi ai Afacerilor Interne din statele membre UE, citat de Reuters.

România şi Bulgaria se lovesc în continuare de opoziţia Olandei, care consideră că, înainte de a fi primite în spaţiul Schengen, cele două ţări trebuie să facă progrese în combaterea corupţiei.

Raportul Comisiei Europene pe justiție, privind progresele României și Bulgariei, care urmează să fie publicat la începutul lunii februarie, va fi unul negativ, susțineau ieri surse diplomatice din capitala Danemarcei, Copenhaga, citate de AFP.

Conform surselor europene, raportul va fi nefavorabil Bulgariei, situaţie care ar afecta şansele celor două state de a adera la Schengen.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments