In timp ce producatorii de masini incearca sa gaseasca solutii cat mai bune pentru a construi autoturisme electrice, suedezii de la Scania vor sa faca soseaua electrica, astfel incat aceasta sa poate alimenta masinile.

Compania producatoare auto Scania a facut echipa cu cei de la Siemens si are in plan crearea unei tehnologii care sa fie incorporata in sosele, scrie Fox News. Daca ei vor reusi sa implementeze aceasta idee, masinile nu vor mai fi echipate cu baterii grele care sa le alimenteze in viitor.

Scania doreste acum sa modifice un tip de motor electric cu care vrea sa echipeze masinile sale de tonaj mare. Noile modele se vor putea alimenta direct din sosea asemenea unui troleibuz sau tren electric.

De asemenea, noua tehnologie ar putea chiar sa isi ia energia prin inductie, direct de pe suprafata soselei.

Soselele cu electricitate, o inventie realizabila in Suedia

O varianta a motorului produs de Scania presupune combinatia cu un motor cu combustie interna, care sa o alimenteze atunci cand curentul electric nu poate fi luat din alta parte. Masinile ar putea avea chiar optiunea de a se alimenta electric asemenea tramvaielor sau troleibuzelor din prezent.

In cazul celeilalte variante, automobilul trebuie doar sa mearga pe deasupra unei linii din sosea, el luand energia electrica prin metoda wireless.

Purtatorul de cuvant al Scania, Hans-Ake Danielsson, a declarat ca in prezent exista mai multe prototipuri de masini care sunt construite in acest scop.

Anul viitor, in Germania va fi creata o cale de rulare echipata cu tehnologia necesara efectuarii testelor. Suedia ar putea sa isi creeze o retea extinsa de drumuri electrificate pentru traficul comercial, acest lucru fiind posibil intr-un interval de cativa ani.

Articol preluat de pe  http://www.ziare.com/

Comentati folosind contul Facebook

comments