Finlanda vrea sa impoziteze troculFiscul finlandez a dezvaluit miercuri ca intentioneaza sa abordeze o noua modalitate de a creste veniturile la buget, si anume taxarea muncii neremunerate.

Administratia fiscala a precizat ca vizeaza in mod special trocul cu servicii, indiferent ca este vorba despre cel desfasurat de companiile care au creat o adevarata moneda virtuala pentru contraprestatiile lor, sau cel informal practicat intre vecini, transmite AFP.

„Daca electricianul si zidarul de alaturi participa fiecare la constructia casei celuilalt, valoarea muncii prestate este deja importanta. Ar fi foarte bine ca munca fiecaruia sa fie impozitata”, explica un expert al fiscului, care considera ca inexistenta unui transfer banesc nu trebuie sa fie un impediment intrucat „valoarea trebuie determinata si declarata pentru a fi impozitata”. El avertizeaza ca exista „sectoare care incearca in mod deliberat sa evite plata impozitelor si care functioneaza in acest mod”.

Guvernul de la Helsinki depune eforturi sa elimine deficitul bugetar, care ar urma sa fie in acest an de 1,5% din PIB. Finlanda este singura din cele 17 membre ale zonei euro care mai este evaluata cu ratingul ‘AAA’ cu perspectiva ‘stabila’ de catre cele trei mari agentii internationale de evaluare financiara.

Articol preluat de pe http://www.business24.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments