Singura dată când Suedia a intrat în vizorul nostru ca destinație de călătorie a fost când Iubi ar fi participat la un campionat mondial de înot care se ținea la Goteborg. Cum eu visez cu ochii deschiși la diverse puncte de pe harta Europei, am și făcut rapid niște planuri. Dar, ca multe dintre drumurile pe care le-am planificat, toată excursia s-a petrecut în capul și în visele mele. Suedia a rămas undeva acolo… într-un colț uitat al minții mele… A rămas acolo unde este, de fapt: departe, parcă prea departe pentru un drum cu mașina. Și scumpă, a naibii de scumpă.

Dar, cu ajutorul Mihaelei, mai pot visa puțin că odată si-odată voi pune piciorul pe pământ suedez. Speranța moare ultima, iar când vine vorba de călătorii… arde mai aprig decât orice. Din ce mi-a scris Mihaela, Gotland e o bucățică de rai, un altfel de rai, diferit de toate celelalte pe care mi le închipui eu. Iată de ce:

Suedia nu a fost o destinatie visata, ea ne-a ales pe noi. Nu mai spun de Gotland, toata lumea viseaza sa locuiasca pe o insula, dar cine se gandeste ca visele chiar pot deveni realitate?  


 
Cand ma gandesc inapoi, simt de parca as fi trait in acest colt de rai dintotdeauna. Acum cinci ani jumate ne-am impachetat viata in cateva valize si o masina si am strabatut Europa ca sa ajungem la ceea ce numim acum ACASA.

Nu stiu daca pot vorbi de viata in Suedia in general, dar voi vorbi despre viata pe Gotland. O insula in mijlocul Marii Baltice, suficient de departe sa fie o lume izolata, fascinanta, un colt de rai. Nu o spun numai eu, o spune lumea. O spun localnicii, o spun turistii. O vorba din batrani spune ca daca ai ajuns o data aici, fie chiar si in vizita, microbul ”Gotland” iti intra in sange si cu greu mai scapi de el. Din punctul nostru de vedere e perfect adevarat! Desi am fost plecati de pe insula si eu si sotul, eu intr-un oras sudic, Kalmar, la studii, si el la Stockholm, a avut un job timp de 6 luni acolo, nu ne dorim sa ne mutam de pe Gotland.

Continuarea articolului AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments