In timp ce media a fost ocupata cu proiectul masinii autonome dezvoltate de Google, o suita de alte companii s-au implicat in proiecte similare. Volvo este cea mai noua pe aceasta lista.

Compania suedeza a anuntat luni, 2 decembrie, ca a lansat un proiect numit „Drive Me — Masini autonome pentru mobilitate sustenabila”, care va aduce pe strazile oraselor din Suedia 100 de masini autonome. Proiectul se va desfasura pe aproximativ 50km de drumuri aglomerate, in orasul Gothenburg, informeaza Cnet.

„Scopul nostru este ca masina sa gestioneze singura toate scenariile de trafic posibile, inclusiv sa paraseasca fluxul de trafic pentru a gasi un loc sigur de adapost, daca soferul nu mai poate prelua controlul”, a declarat Erik Coelingh, din partea companiei Volvo.

„Abordarea noastra este bazata pe pricipiul ca masinile autonome trebuie sa fie capabile sa se deplasese sigur in zone cu masini neautonome si pietoni neprotejati.”

Telul campaniei „Drive Me” este sa evidentieze „beneficiile sociale” ale condusului autonom si sa se pozitioneze ca un lider in aceasta arena. Unul dintre obiectivele principale este cresterea sigurantei rutiere.

Automobilele care se conduc singure, folosite in acest proiect, sunt denumite „masini cu inalta autonomie”, adica pot gestiona singure toate functiile legate de sofat, mai putin unele scenarii ocazionale, care sunt un pic mai complicate.

Primul model autonom care va fi lansat va fi noul XC90, in 2014.

Google conduce in cursa pentru dezvoltarea tehnologiei masinilor autonome, iar acum se zvoneste ca ar cauta companii interesate de un parteneriat in domeniu.

Intre timp, si alte companii au intrat in aceasta cursa: Audi, Mercedes, Cadillac, Ford, Nissan, Toyota si Tesla Motors.

Preluat de pe http://stirileprotv.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments