Forțele de ordine din Islanda au fost obligate, pentru prima dată în istorie, să deschidă focul asupra unei persoane. Victima, care a fost ucisă, era un bărbat cu probleme psihice, în vârstă de 60 de ani.

Acesta a început să tragă cu o armă de vânătoare în apartamentul său din Reykjavik, în care locuia singur, în noaptea de dumincă spre luni.

După ce a evacuat imobilul și a încercat fără succes să comunice cu individul, poliția a lansat grenade cu gaz prin ferestrele apartamentului, pentru a-l neutraliza. Deoarece operațiunea nu a avut succes, iar bărbatul a continuat să tragă pe geam, o echipă specializată de intervenție a pătruns în apartament.

Oamenii legii au fost întâmpinați cu focuri de armă. Unul dintre gloanțe l-a lovit în cască pe un polițist, iar un altul a ajuns în vesta antiglonț a unui coleg a acestuia.

Drept urmare, polițiștii au tras în bărbatul care a murit ulterior la spital. Incidentul este unul fără precedent în Islanda, țară care are cea mai slabă rată a criminalității din lume.

Preluat de pe http://www.reporterntv.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments