http://twistedsifter.sifter.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/08/tree-hotel-mirror-cube.jpgIdentificam idei de afaceri noi in fiecare zi. Le descoperim si unele reusesc sa ne inspire, sa ne ofere acea doza de informatii de care avem nevoie pentru a ne valorifica noi insine oportunitati de afaceri personale sau pentru a le imbunatati pe cele existente.

Haideti sa descoperim una dintre cele mai originale idei de afaceri de peste hotare, din Suedia, acolo unde hotelurile se imbina cu natura in mod fidel.

TreeHotel este o companie suedeza care a venit cu o idee de afaceri foarte profitabila, Mirrorcube. Este vorba despre locuinte suspendate la 4-6 metri deasupra solului, noteaza Springwise.Conceptul a fost lansat din dorinta de a imbina design-ul locuintelor cu mediul inconjurator si se potriveste pentru zonele in care interventia omului este cat mai redusa. Locuintele sunt inconjurate de oglinzi si un filtru infrarosu reuseste sa tina pasarile departe, in zborul lor. Astfel, cu ajutorul zidurilor-oglinzi, natura este reflectata in intreaga casa iar privelistea locatarilor este una neegalata de niciun alt peisaj. Locuintele se imbina perfect in mediul inconjurator, reusind sa pastreze lucrurile neschimbate de interventia prin constructie.

Ce este si mai interesant este faptul ca locuintele sunt de vanzare. Conceptul este potrivit pentru doua persoane, locuintele detinand dormitor, lounge, baie si terasa pe acoperis. Preturile sunt estimate la suma de 275.000 de euro fara taxele de transport. Nu este un pret foarte accesibil pentru multi dintre antreprenorii romani insa sanse de profitabilitate exista si in cazul acestei oportunitati de afaceri.

Articol preluat de pe ideideafaceri.manager.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments