Exista doua Romanii. Una a pomanagiilor, a votantilor USL. Care asteapta pomeni de la stat, fara sa inteleaga ca nu are de unde. Care nu vad ce s-a intamplat cu alte tari ale pomanagiilor, precum Grecia, Spania, Italia si altele. Au acumulat datorii uriase, pe care nu au cum sa le plateasca.

Bunastarea oamenilor poate veni doar din munca lor, din talentele si tenacitatea fiecaruia. Mai multe la unii, mai putine la altii. Cine nu crede, sa plece in Grecia, sa vada. Nici ei n-au crezut.

Iluzia ca statul este obligat sa asigure bunastarea tuturor, si a celor care stau cu burta la soare sau prin carciumi, este cea mai perversa minciuna a socialistilor. Cu care au castigat alegerile. Iar cand tara a juns in prapastie, si-au mutat conturile in tari sigure, si-au luat familiile si au fugit. Au ramas pomanagii sa-si planga soarta cruda.

Aici este acum Romania. Cohorte de oameni, care fug de munca creativa si asidua, voteaza USL. Parlamentari care se tem de justitie, de DNA si Parchetul General au votat suspendarea lui Basescu. Pentru a umple institutiile cu grajdani. Care sa nu mai sanctioneze plagiate, furturi, delapidari, contracte de fraudare a bugetului de stat. Semnalul dat de arestarea lui Nastase i-a ingrozit pe toti.

Victor Ponta face urechea surda cand aduci vorba de furtul ordinar la care s-a pretat, cand si-a redactat teza de doctorat. Nici macar nu mai neaga. Ghinionul lui ca pe cei de la Bruxelles nu-i poate manipula. L-au chemat la ordine si-l vor executa fara mila. Inclusiv pentru violarea Constitutiei si a CCR. Toate OUG-urile pe care le-a dat incalca flagrant Constitutia. Asteptam reactia CCR.

Si plagiator, si panglicar, si violator al institutiilor si legilor Romaniei e cam mult, chiar si pentru stomacurile oficialilor de la Bruxelles. Ii vor arata cartonasul rosu. Si daca nu se simte sa demisioneze, adio banii fara de care Romania nu poate plati pensii si salarii bugetare. Atunci sa vezi, va fi fugarit pe strazi de aceeasi pomanagii care nu pot trai decat agatati de statul pomanagiilor.

Eforturile de a ascunde OUG-urile care incalca flagrant Constitutia sunt sortite esecurilor. Pentru ca, de data asta, campania in vederea referendumului va fi o buna ocazie de a arata si devoala toate incalcarile Constitutiei pe care le face guvernul Ponta prin OUG-uri, neatacate de Avocatul Poporului.

Singurul fericit va fi Crin Antonescu. Se va juca in biroul presedintelui cu un glob pamantesc, precum odinioara Hitler. Va gusta deliciile telefoanelor rosii, verzi, albastre, inclusiv cele cu NATO, UE, Obama, Putin. Hait, in ce limba va vorbi, ca nu prea stie limbi straine. Se va descurca el cumva, in romengleza.

Va cere la bucataria palatului meniuri alese, cu lumanari pe masa, sa simta omu ca e presedinte. Va numara cu infiorare zilele AMR. Va da dispozitii SPP-ului, sa bage cat mai multe masini in coloana oficiala. Si va saluta cu mana pe geam, trecatorii pe Calea Victoriei, ca un suveran ce se afla.

De partea cealalta oamenii care muncesc cinstit. Si-au luat diplome cu munca multa. Conduc firme mai mari sau mai mici, chinuindu-se cu multimea de taxe si impozite puse de statul obez. Din care se imbogatesc doar unii, smecherii din clientele politice.

Exista sansa trezirii din amorteala a electoratului de dreapta. Prin incolonarea in trupe, necesare campaniei presedintelui Basescu.

Urmeaza o lupta teribila. Pentru devoalarea hotiilor si minciunilor actualei puteri si pentru lamurirea oamenilor asupra cine si ce hram poarta. A celor care nu-si propun sa traiasca din pomeni de la stat, dar stau in amorteala, nu-i intereseaza politica.

Suspendarea lui Basescu ar trebui sa fie un avertisment teribil. Asupra a ce urmeaza sa se intample. Intoarcerea la anii 2000-2004 cand atot puternic era magistrul lui Victor Ponta. Cand justitia nu-si permitea sa aresteze demnitari ai puterii. Doar hoti de gaini. Cand Rodica Stanoiu facea liste cu viitori arestati in sedintele PSDR.  Cand doctoratele si diplomele universitare veneau pe banda rulanta, fara numar, fara numar. Cand bacalaureatul era fraudat. Tara hotilor, pomanagiilor si plagiatorilor.

Pentru cei care au alte optiuni pentru tara noastra a venit momentul critic.

Sa ne luam tara inapoi!  De la pomanagii, hoti si plagiatori. Uniunea Europeana este alaturi de noi si ne sprijina. Pentru ca valorile noastre sunt si valorile lor. Nu suntem singuri!

Articol preluat de pe contributors.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments