Phttp://www.ghimpele.ro/wp-content/uploads/2012/02/ponta-iliescu.jpgreşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României)

 

Dupa cum bine ati aflat Traian Basescu a fost demis. In principiu nu fac politica dar in momentul de fata exista un fel de criza politica. Recunosc faptul ca Basescu mi-a fost simpatic dar in ultima vreme  a cazut in disgratie datorita alegerii Elenei Basescu la PE,  datorita Elenei Udrea, Iacob Ridzi samd De atunci mi-am dat seama ca Basescu din acest mandat era diferit fata de cel din primul mandat.

Ok, il vom schimba … Dar cu cine? Cu Victor Ponta care e ucenicul lui Ion Iliescu si care il sustine pe puscariasul Adrian Nastase? Sau pe Crin Antonescu care este unul dintre cei mai nepasatori parlamentari pe care probabil i-a avut Romania vreodata.  Multe sedinte nu au loc din cauza lipsei de cvorum (numarul prea mic de parlamentari prezenti la sedinta).  Cu un an si ceva in urma era in capul listei cu o prezenta la 20 de sedinte sau chiar cu nici o prezenta in trei luni.  Daca vreti linkuri o sa va dau …. Totusi exista Google.

In conditiile astea sunt nevoit sa aleg raul cel mai mic si anume PDL-ul. E tare pacat ca romanii sunt mereu pusi in situatia penibila de a alegere intre un rau mai mare si unul mai mic. Tare pacat … Nu puteam alege si noi intre bine si rau ? Nu era mai simplu?

Primul paragraf al actualului articol stipuleaza destul de clar atributiile presedintelui. De restul se ocupa premierul & Co.  In cateva saptamani se va face un referendum cu privire la demiterea lui Basescu. Daca va fi demis, se for face alegeri anticipate. Daca nu va fi demis, mai prelungim agonia.

Cei din tara au simt tot din greu  presiunea fata de cursul leu – euro. Si tanti Ileana din Motoceii din Vale stie ca un mare rol il are si situatia politica. Astfel de la numirea lui Ponta in data de 7 mai 2012 leul a cazut tot mai mult. Ieri leul a mai obtinut un record negativ si anume un curs de 4,51 RON – 1 EUR.

Vedeti graficul mai jos si veti intelege.

curs bnr valutar grafic valute

Mai jos voi pune si un grafic care incepe de pe data de 1 ianuarie 2009 si se termina de data de 27 februarie 2012, data in care Emil Boc a demisionat. Mentionez ca Emil Boc nu mi-e simpatic dar e mai bun decat altii … Cine are ochi sa caste bine ochii si sa faca diferenta intre cele doua grafice.

curs bnr valutar grafic valute

In momentul de fata Crin Antonescu este presedintele interimar al Romaniei. O sa pun cu el o demonstratie.

Am si o mostra cu Basescu. Nu straluceste dar e mai bun decat Antonescu

De aici nu putea sa lipseasca legendaul Ion Iliescu

Pentru comparatie voi pune un video cu Vladimir Putin in engleza.

Si tot cu Vladimir Putin dar in germana, mentionand ca la minutul 2:25 vorbeste in germana.

http://www.ghimpele.ro/wp-content/uploads/2012/07/mihai1.jpgCe e mai bun, las la sfarsit… Vin cu o propunere si anume Mihai Razvan Ungureanu. Nu sunt basist nici portocaliu dar sunt anticomunist. Se pare ca Ungureanu este evreu si cum mine nu imi prea plac evreii imi cam calc peste inima. Cautati CV-ul lui pe net si o sa va lamuriti.  Vorbeste foarte bine engleza, franceza si germana si limba maghiara satisfacator. Poate merge oriunde pe glob liber si poate vorbi pe limba lor cu minoritatatea maghiara din Romania.  Nu am gasit decat un video in engleza de pe vremea cand era Ministru de Externe. Calitatea lasa de dorit.

MRU se dovedeste si un foarte bun cunoscator al limbii romane

 

Nu stiu daca acest criteriu e cel mai potrivit dar macar cand o apare undeva la vreo intalnire in Europa sau SUA putem sta cu fruntea sus.  Cum dracu’ sa pleci cu Antonescu la drum ?

E trist ca in Romania , intelectualii nu-si gasesc locul in politica. Vedeti-l pe Vanghelie, Becali, EBA samd

Comentati folosind contul Facebook

comments