Shopping City va gazdui al 17-lea magazin al suedezilor in RomaniaH&M va deschide la Sibiu cea de-a 17-a unitate a lantului din Romania. Magazinul va fi situat in galeria comerciala a Shopping City Sibiu. Retailerul suedez va ocupa spatiu de 1.554 mp dupa ce DTZ Echinox a asistat proprietarul ARGO Capital Property pe parcursul procesului inchiriere.

In randurile consumatorilor, in Romania inca exista o febra H&M, chiar daca in orasele foarte mari aceasta febra nu mai e ca la inceput. Acest aspect este in buna masura insa justificat si de marketing-ul agresiv facut inainte de intrarea in tara.

La ce vanzari are grupul in Romania, e foarte probabil ca suedezii regreta faptul ca au intrat pe piata locala abia la sfarsitul lunii martie 2011. Asta cu mult dupa ce retaileri de renume, mai „bine sfatuiti”, au profitat din plin de piata locala inca din anii trecuti.

Pana una alta, H&M are in Romania cele mai mari vanzari per magazin din regiune, cu circa 35% peste cele din Polonia si cu chiar 70-80% peste cele din Ungaria sau Republica Ceha. Asta in ciuda faptului ca aceste tari sunt mai dezvoltate economic decat Romania si sunt gazde mai vechi pentru retailerul suedez. Nu trebuie uitat ca daca in Romania suedezii o sa aiba in toamna 17 magazine, in Polonia numarul acestora se apropie de 100 (in mai erau 95).

Revenind insa, nu e exclus faptul ca vanzarile mari ale grupului sa fie partial justificate si de „febra” de la inceput.

In cifre, vanzarile H&M in Romania au fost de de 288 milioane coroane (32,6 milioane euro) in perioada 1 decembrie – 31 mai, care reprezinta la acestia primul semestru fiscal.

Parte din portofoliul fondului britanic Argo Real Estate Opportunities Fund, centrul comercial Shopping City Sibiu a fost deschis in 2006 si are o suprafata inchiriabila foarte mare, mai precis circa 80.000 mp.

Dintre chiriasi amintim: Real, Carrefour, Baumax, Altex, Flanco, Domo, Mobexpert, Proges, KFC, C&A, New Yorker, Takko, Deichmann, Hervis, Orsay, Humanic, Douglas, DM, iar incepand din aceasta toamna si H&M.

Cu un trafic anual de aproximativ 10 milioane de vizitatori, Shopping City Sibiu este una din principalele destinatii de cumparaturi din Transilvania.

DTZ Echinox a fost desemnata de catre Argo Real Estate sa se ocupe de serviciile de property management pentru Shopping City Sibiu si Shopping City Suceava, incepand din ianuarie 2010.

Articol preluat de pe Finantistii.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments