http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/cezar-a-castigat-finala-nationala-a-eurovision-2013-asculta-piesa-it-s-my-life-cu-care-romania-merge-la-malmo-90436-1.jpgMai jos aveti melodia lui cu care participa, dar si alte prestatii. Omu’ chiar are voce.  O cautare pe Google.ro rezolva dilema. E drept ca-i renumit pentru opera si pana la Eurovision e cale lunga …  Piesa nu este buna pentru vocea lui. Era nevoie de altceva.

Finala EUROVISION România a fost câștigată de Cezar cu piesa It’s my life. Luminiţa Anghel cu ochii în lacrimi: „Nu sunt un artist de nota zero”.

Finala EUROVISION România a fost câștigată de Cezar cu piesa It„s my life. Cezar Ouatu a fost preferatul publicului în finala selecţiei naţionale pentru Eurovision 2013 și a obținut locul 3 în preferințele juriului, totalizând 20 de puncte în clasamentul final, cel mai mare punctaj.

„M-am simţit fantastic în finală. A fost practic o încoronare a muncii mele din ultimele săptămâni. Am dat totul pe scenă şi a ieşit perfect. Eu sunt un spirit autocritic şi când nu-mi iese, cobor de pe scenă posomorât sau supărat. Dar în această seară radiez de fericire tocmai pentru că am încoronat munca mea de trei săptămâni. Eu cred că trimitem ceva inedit în Europa şi o fac cu mândrie. Nu cred într-o reţetă la Eurovision. Eu cred că un solist transmite sau nu o melodie publicului şi, indiferent de ce rasă sau etnie eşti, dacă transmiţi o stare nici nu mai contează ce cânţi – clasic, pop, sau r&b. Pentru a ieşi învingător contează melodia, vocea şi show-ul.

La Eurovision au câştigat piese muzicale diverse: balade, pop sau rock. În ceea ce priveşte votul geopolitic, eu cred că sunt în avantaj. Am dublă cetăţenie, română şi italiană şi deci mai avem o ţară de partea noastră. Românii sunt peste tot, putem primi voturi şi din Italia, şi din Spania. Am primit multe mesaje de încurajare chiar şi de peste Ocean”, a spus pentru EVZ, Cezar Ouatu.
FLORIN CEZAR OUATU, supranumit „The Voice” este unul dintre cei mai mari contratenori, apreciat pe marile scene ale lumii. Vocea lui poate trece cu uşurinţa de la vocea unui bariton la cea a unui contratenor. A trăit 12 ani în Italia şi a revenit de curând în România. A terminat la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano şi a câştigat mai multe premii internaţionale.Niciun Eurovision fără scandal

Deşi organizarea Eurovision din acest an părea să mulţumească pe toată lumea, aseară notele juriului au declanşat scandalul.
Membrii juriului: George Natzis (președinte comisie, compozitor), Alexandra Cepraga (regizor muzical), Eduard Cârcotă (compozitor), Crina Mardare (profesor, compozitor, interpret), Andrei Tudor (compozitor), Ștefan Naftănăilă (producător radio) și Mihai Ogășanu (compozitor, producător), au acordat propriul punctaj, ținând cont de calitatea pieselor, calitatea interpretării și capacitatea concurentului de a face față unui concurs. Surprizător, juratul Ștefan Năftănăilă a înlocuit-o în cursul dimineții pe Dana Dorian, care s-a retras din notare. Aseară, Ștefan Năftănăilă a fost singurul membru al juriului care nu a acordat niciun punct piesei interpretate de Luminița Anghel, „Unique”, ceea ce a dus la clasarea cântăreţei pe locul al doilea în preferinţele juriului, cu 10 puncte. Cu ochii în lacrimi, Luminiţa Anghel a spus că nu se aştepta la acest lucru. „Nu se poate să-mi anuleze toată cariera. Cum să fiu de zero puncte când am obţinut locul trei în 2005? Are ceva personal cu mine. Ştia că dacă îmi va da zero nu voi mai putea câştiga. Şi-a dorit din tot sufletul să plece Cezar în Suedia. Eu nu sunt un artist de nota zero”, a spus, imediat după aflarea rezultatului, Luminiţa Anghel. Artista a adăugat că nu va întreprinde niciun demers pentru a contesta rezultatul.Clasament:Cezar – It’s My Life punctajul publicului – 12; punctajul juriului – 8;
scor final – 20

Electric Fence – Emilia punctajul publicului – 7; punctajul juriului – 12;
scor final – 19

Luminița Anghel – Unique punctajul publicului – 8; punctajul juriului – 10;
scor final – 18

Casa Presei – Un refren punctajul publicului – 10; punctajul juriului – 2;
scor final – 12

Articol preluat de pe http://www.evz.ro/index.php

Comentati folosind contul Facebook

comments