http://images.goodfood.com.au/2013/03/09/4095490/art-noma-restaurant-620x0.jpgZeci de clienți s-au îmbolnăvit după ce au luat masa la Noma, restaurantul din Copenhaga care a fost mai mulţi ani cel mai bun din lume după standardele San Pellegrino’s World’s 50 Best, potrivit Copenhagen Post.

O cină în doi inclusiv vinul poate costa începând de la 900 de dolari la restaurantul Noma, cunoscut pentru meniul său inovator cu preparate din bucătăria nordică și ingrediente culese manual.

Autoritățile alimentare daneze  au inspectat restaurantul la sfârşitul lunii februarie, după ce au aflat că oaspeții s-au îmbolnăvit cu boala Roskilde, un norovirus care provoacă diaree şi vărsături, potrivit Copenhagen Post, citat de BusinessInsider.com.

„Boala a fost adusă de personalul care a manipulat produsele alimentare“,  a scris în raportul său Autoritatea alimentară națională daneză Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen a criticat Noma pentru că nu a dezinfectat bucătăria la timp, în scopul de a preveni răspândirea bolii. Inspectorii au mai descoperit că nu era apă caldă la robinetele pentru personal.

Articol preluat de pe http://www.economica.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments