http://cdn0.media.cyclingnews.futurecdn.net/2010/08/24/1/240810ispa_5455_600.jpgCiclistul danez Alex Rasmussen a fost suspendat 18 luni de către Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS), pentru că a încălcat regulamentele antidoping, potrivit unui comunicat publicat miercuri de TAS.

Tribunalul a luat această hotărâre, după ce Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a depus un apel împotriva deciziei comitetului antidoping din cadrul Comitetului olimpic danez, care îl achitase pe Rasmussen, pe baza unei erori de procedură comisă de UCI.

UCI a cerut o suspendare de doi ani împotriva rutierului danez, care nu s-a prezent la două controale antidoping şi nu a răspuns cerinţelor de localizare într-un alt caz în cursul unei perioade de 18 luni.

TAS a considerat că eroarea de procedură a UCI (referitoare la termenii de comunicare) nu schimbă faptul că un test antidoping a fost ratat de Rasmussen după alte două absenţe ale acestuia.

Rasmussen (28 ani) a câştigat patru titluri de campion mondial pe pistă înainte de a trece la ciclismul profesionist de şosea în 2009, în cadrul echipei Saxo Bank.

După aceea, în 2011, el a ajuns la formaţia HTC-Columbia, care i-a reziliat contractul pentru că a lipsit de la un control antidoping.

După decizia comitetului olimpic din ţara sa de a nu-l sancţiona, el s-a transferat la formaţia Garmin, cu care a participat inclusiv în Turul Italiei 2012.

Articol preluat de pe sport.bzi.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments