Final fără pedeapsă pentru criminalul celor 77 de victime din Norvegia, din 22 iulie. Printre victimele dementului Anders Behring Breivik s-a aflat si Karin Elena Holst, o tânără a cărei mamă este brașoveancă.

Astfel, comisia medicală numită de justiţia norvegiană a confirmat joi diagnosticul psihiatric enunţat în noiembrie în cazul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din Norvegia, care îi permite să evite închisoarea. “Nu există nicio obiecţie importantă faţă de concluzia” raportului psihiatric de la 29 noiembrie, care declara că Breivik suferă de “schizofrenie paranoidă”, potrivit preşedintelui comisiei, Karl Heinrik Melle, citat de agenţia NTB.

Aflat în prezent în arest preventiv, Breivik, în vârstă de 32 de ani, aşteaptă deschiderea procesului său la 16 aprilie. Ţinând cont de concluziile examenului psihiatric, el ar urma să scape de închisoare şi să fie condamnat la îngrijiri psihiatrice într-o instituţie cu regim închis. Potrivit procurorului, Breivik s-a simţit ofensat când a aflat opinia psihiatrilor, care a generat de asemenea controverse în ţara scandinavă. Ostil islamului şi multiculturalismului în Europa, Breivik a detonat o bombă în apropiere de sediul Guvernului norvegian, la 22 iulie, apoi a deschis focul timp de mai mult de o oră asupra a sute de tineri laburişti, reuniţi la o şcoală de vară pe insula Utoya, în apropiere de Oslo. El recunoaşte faptele, dar refuză să pledeze vinovat.

Karin Elena Holst, născută la 18 august 1995 în Norvegia, mama fiind braşoveancă şi tatăl norvegian, a petrecut mai multe vacanţe în ultimii ani în Municipiul Codlea. Aici se află stabilită şi familia din partea mamei, iar Karin îşi vizita adesea rudele.
Karin Elena Holst se înscrisese în urmă cu mai multe luni în organizaţia de tineret a Partidului Laburist din Norvegia, care organiza o conferinţă cu peste 600 de tineri pe insula din Oslo, unde teroristul , îmbrăcat în uniformă de poliţist, a început să tragă în cei prezenţi.

În acele momente, Karin şi-a contactat familia telefonic, spunând că se trage în ei. Ulterior a fost găsită moartă.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments