Vasile Stoica,  în munţii AlpiÎn 1999, Vasile Stoica a reuşit să facă turul lumii. Acum, vrea să stabilească un nou record

Lugojeanul Vasile Stoica va pleca în curând într-o călătorie până la Capul Nord, în Norvegia, şi înapoi. Cei 10.000 de kilometri vor fi parcurşi prin propriile puteri, în scaunul cu rotile.

Vasile Stoica s-a născut într-un sat din Cluj, acum 43 de ani, cu paraplegie. Cele 13 operaţii la ambele picioare, suferite pe când era copil, nu l-au ajutat, iar Vasile se deplasează de atunci într-un scaun cu rotile. În 1991, tânărul ajungea la Lugoj, unde a făcut Şcoala de Arte, pictura fiind unul dintre hobby-urile sale, dar şi un mijloc de a-şi asigura existenţa.În faţa piramidelor din Egipt

Lugojeanul are mai multe expediţii la activ, cea mai lungă fiind un tur al Pământului făcut timp de un an, din luna mai 1998 până în mai 1999, când Vasile Stoica a parcurs 36.000 de kilometri prin Europa, America de Nord, Australia, Africa şi din nou Europa. În 2001, românul a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare distanţă parcursă într-un scaun cu rotile în 24 de ore, 132 de kilometri parcurşi pe o pistă din California. Expediţia plănuită pentru acest an a fost numită „Roţile curajului 2″.

Prima călătorie sub această denumire a fost întreruptă la mai puţin de jumătate. Lugojeanul intenţiona să meargă până la Beijing, în China, în 2008, însă s-a oprit la Volgograd, în Rusia, din cauza unui accident. Pe 7 iulie, Vasile Stoica va porni, pe şosea, într-o călătorie spre cel mai nordic punct al Europei, în Norvegia.

Vor fi 10.000 km parcurşi prin 17 ţări, distanţă care se va adăuga la cei 70.000 km adunaţi până acum.„Am câteva promisiuni de la sponsori şi până la data stabilită pentru plecare sper să mai strâng 3.000 de euro. Din experienţa de până acum, pentru acest proiect ar fi nevoie de 10.000 de euro, expediţia ar costa un euro pe kilometru”, a spus Vasile Stoica.

Preluat de pe http://www.click.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments