Islanda spune „NU“ Uniunii Europene

Sveinsson a afirmat că scopul vizitei sale în Uniunea Europeană a fost acela de a prezenta Comisiei decizia noului guvern ales la Reykjavik în urmă cu aproape o lună, de a opri negocierile privind aderarea. Comisarul european pentru Extindere, cehul Stefan Fule, le-a declarat jurnaliştilor că priveşte decizia Islandei ca pe o lovitură personală. “Nu este uşor pentru o persoană ca mine să accepte această decizie. Sunt un profesionist şi voi respect fără niciun fel de îndoieli sau întrebări, alegerea reprezenţanţilor aleşi de poporul islandez.” a mai spus Fule. Comisarul a cerut guvernului islandez să ia o decizie în cel mai scurt timp dacă vor încheia negocierile definitiv sau au intenţia de a le redeschide la un moment dat.
“Este în interesul tuturor ca decizia să nu fie pentru o perioadă nelimitată de timp.” a adăugat Comisarul european pentru Extindere. Procesul de aderare la UE al Islandei a fost început în 2010, de către guvernul social-democrat de atunci, argumentând că va oferi securitate economică ţării, care atunci se confrunta cu o criză economică de proporţii, după falimentele bancare din 2008.
Preluat de pe http://adevarul.ro/
Doar un banc :
SCENARIU BALCANIC
2007. Bulgaria intră în UE.
2010. România intră în UE.
2015. Croaţia, Macedonia, Bosnia-Herţegovina şi Turcia intră în UE.
2017. Albania, Kosovo, Serbia şi Muntenegru intră în UE.
2018. Administraţia UE angajează primul român. Acesta îşi angajează în administraţie toată familia nevestei, mulţi naşi, plus membrii familiilor vecinilor şi prietenii cei mai buni.
2022. Administraţia UE măreşte salariile de 3 ori şi introduce programul de lucru flexibil.
Din cauza stresului, 90% din membrii administraţiei europene sunt în concediu de boală. Cele mai multe îmbolnăviri se înregistrează între 15 iunie şi 5 septembrie şi între 15 decembrie şi 15 ianuarie. Bolnavii sunt văzuţi pe Mediterana, în Insulele Bali şi în Alpi, în locurile cele mai cunoscute pentru tratamente contra stresului.
Se dă legea cu privire la acoperirea cheltuielilor pentru tratarea acestor boli profesionale de către bugetul UE. Pînă la întoarcerea bolnavilor, se angajează noi lucrători, pe termen nedeterminat.
2025. Proporţia balcanicilor în administraţia UE este de 90%.
Macedonenii refuză din nou adoptarea euro, prin referendum.
2026. Se ajunge la reducere de costuri şi se dau afară 3 femei de serviciu, 1 bucătar, 2 şoferi, precum şi toţi cetăţenii belgieni, pînă la unul.
Proporţia balcanicilor în administraţia UE atinge 99,3%.
2027. Croaţia primeşte noi credite UE, printre care şi unul pentru protecţia musculiţelor beţive (specie ameninţată cu dispariţia).
Preşedinţia croată îşi termină mandatul de 6 luni.
România sfîrşeşte cu succes procesul de privatizare parţială.
Din ianuarie 2028, preşedinţia UE este preluată de Belgrad.
2028. Germania iese din UE în februarie. O lună mai tîrziu, fac acelaşi lucru Franţa şi Finlanda şi, pînă la sfîrşitul anului, în timpul preşedinţiei albaneze, ies şi Anglia, Belgia, Danemarca, Suedia, Olanda, Luxemburg, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Grecia şi Slovenia.
Toate celelalte ţări introduc un regim drastic de acordare a vizelor pentru cetăţenii din UE.
Pai la ce sa spuna DA? Ei au iesit din criza ca au facut ce trebuia cu directorii de banci care au facut acele „greseli” care au ajutat la declansarea crizei.
In ultima suta de ani ei sunt in continuu progres. Intrarea in UE ar echivala cu intrarea in C.A.P.