O companie din Norvegia care organizează croaziere vrea să folosească resturile de pește pe post de biogaz pentru alimentarea navelor într-o nouă inițiativă de utilizare a energiei verzi, relatează The Guardian.
Resturile de pește, amestecate cu alte deșeuri organice, vor fi utilizate pentru a genera biogaz, care apoi va fi lichefiat și utilizat în locul combustibililor fosili de către agenția de croazieră Hurtigruten.
Combustibilii fosili utilizați în transportul pe ocean reprezintă o problemă tot mai mare, deoarece poluează mai mult decât combustibilii pentru vehiculele terestre, care emit sulf și alți contaminanți. Combustibilii contribuie la poluarea aerului, dar și la schimbările climatice. Transformarea navelor pentru a utiliza biogazul va reduce emisiile de poluanți și emisiile de gaze cu efect de seră.
Hurtigruten operează o flotă de 17 nave și, până în 2021, intenționează să transforme cel puțin șase dintre navele sale pentru a utiliza biogaz, gaz natural lichefiat – combustibil fosil, dar mai curat decât multe alternative – și baterii mari, capabile să stocheze energia produsă din surse regenerabile.
Compania cu sediul în Norvegia, care are o tradiție de 125 de ani, interzice de asemenea folosirea plasticului de unică folosință. Aceasta operează croziere în Arctica și Antarctica, ambele medii fiind extrem de sensibile.

Comentati folosind contul Facebook

comments