Ambasadorul rus in Finlanda Pavel Kuznetov a fost convocat luni la ministerul finlandez de Externe, unde i-a s-a transmis „ingrijorarea” autoritatilor de la Helsinki „cu privire la bruierea semnalului GPS” in timpul amplelor jocuri de razboi NATO Trident Juncture in Norvegia si „riscul la adresa securitatii pe care le antreneaza”.

Ministerul finlandez a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter ca in urma acestei convocari Helsinki „asteapta noi informatii de la Rusia si un comportament responsabil”, relateaza Associated Press.

Norvegia a acuzat saptamana trecuta forte ruse stationate in Peninsula arctica Kola ca au bruiat semnale de localizare prin GPS in timpul exercitiului militar NATO, care s-a desfasurat in perioada 25 octombrie-7 noiembrie.

Militari din 31 de tari au particpat la exercitiile Aliansei Nord-Atlantice, inclusiv Finlanda si Suedia, care nu fac parte din blocul militar.

Finlanda a anuntat ulterior ca bruierea semnalului nu este un lucru iesit din comun si ca asemenea incidente au mai avut loc.

Aceasta bruiere a semnalului GPS pare ca nu a cauzat accidente.

Comentati folosind contul Facebook

comments