Norvegia îi refuză lui Breivik înfiinţarea unui partid fascist 534Norvegia i-a refuzat lui Anders Behring Breivik, aflat în închisoare pentru uciderea a 77 de persoane, înfiinţarea unei asociaţii ce urma să devină embrionul unui partid fascist, au anunţat vineri autorităţile de la Oslo, potrivit AFP.

Cotidianul Aftenposten a făcut cunoscut că extremistul a depus o cerere pentru crearea unei asociaţii pe care dorea să o numească „Partidul fascist norvegian sau Liga nordică”. 
Condiţiile legale nu au fost însă reunite, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciului responsabil cu înregistrarea acestei solicitări, Mette Siri Broenmo.
Pentru o asociaţie trebuie să existe două persoane sau mai multe (…), ori în acest caz nu este decât Breivik„,a explicat ea. Pe de altă parte, nu a fost depus niciun statut împreună cu cererea.
Breivik efectuează o pedeapsă de 21 ani de închisoare, ce poate fi prelungită atât timp cât este considerat un pericol.
Avocatul său, Tord Jordet, a declarat cotidianului amintit că Breivik intenţionează să depună o nouă cerere pentru înfiinţarea unei asociaţii, îndeplinind de această dată condiţiile cerute de lege.

Comentati folosind contul Facebook

comments