http://www.cronicaromana.ro/wp-content/uploads/2013/03/john-kerry1.jpgSecretarul de Stat american John Kerry şi-a demonstrat în cadrul recentului său turneu european talentele lingvistice vorbind în franceză, germană sau în italiană: omologul său norvegian a dezvăluit marţi că Kerry vorbeşte şi norvegiană.

Liderul diplomaţiei americane a fost complimentat în faţa presei de la Washington de către ministrul norvegian al Afacerilor Externe Espen Barth Eide, care a asigurat că Kerry a “putut în mod impresionant să construiască fraze în norvegiană” în cadrul întâlnirilor acestora la Departamentul de Stat, informează Mediafax. “Am fost impresionaţi de memoria sa” a declarat ministrul norvegian, amintind că Kerry, fiu de diplomat, a locuit în copilărie câţiva ani la Oslo.

Ministrul american i-a răspuns invitatului său că păstrează “amintiri minunate din Norvegia” şi din perioada petrecută în “parcurile şi fiordurile de acolo”.Kerry a vorbit apoi în norvegiană în faţa presei pentru a le face pe plac: “Fraza pe care o cunosc cel mai bine este «Jeg snakker ikke norsk» care înseamnă «nu vorbesc norvegiana»”.

Noul lider al diplomaţiei americane şi-a impresionat gazdele europene în cadrul turneului său la Berlin, Paris şi Roma de la sfârşitul lunii februarie, vorbind cu mai multă sau mai puţină uşurinţă în germană, franceză şi italiană şi invocând legăturile familiale şi sentimentale cu Vechiul Continent, mai ales cu Franţa şi Germania.

Articol preluat de pe http://www.cronicaromana.ro/?ref=lg

Comentati folosind contul Facebook

comments