http://b.vimeocdn.com/ts/356/579/356579083_640.jpgConsiliul local din capitala Norvegiei a votat, săptămâna trecută, o hotărâre care interzice oricărei persoane de a dormi în aer liber sau în locuri improvizate în Oslo, după ce un grup de cerşetori români şi-a montat corturi chiar în Grădina Botanică din oraş, scrie ziarul online „Sydsvenskan”.

Noua decizie luată de administraţia capitalei norvegiene dă posibilitate poliţiei să reţină orice persoană care este găsită că doarme pe străzi, în parcuri, în maşini, corturi sau rulote. Măsura le dă mai mult de lucru agenţilor de poliţie, dar în acelaşi timp nedreptăţeşte persoanele care se aşază la cozi, în timpul nopţii, ca să prindă bilete la vreun concert sau la o întrecere sportivă importantă.

Asociaţia norvegiană care luptă împotriva discriminării de orice natură nu este de acord cu noile dispoziţii pentru că acestea vizează direct minoritatea ţigănească, deşi pot exista şi victime colaterale. Cerşetorii români au protestat împotriva deciziei autorităţilor în faţa Primăriei din Oslo, dar fără sorţi de izbândă. Consilierul Carl Hagen spune că ţiganii ar trebui ajutaţi în ţările lor de origine, şi nu cu banii plătiţi ca taxe şi impozite de locuitorii capitalei, ca să-i ajute pe cei care nu au locuinţe.

”Norvegia trimite anual un miliard de coroane în România pentru proiecte de ajutorare, dar prea mulţi bani dispar în corupţie”, a mai spus consilierul Hagen.

Preluat de pe http://www.cotidianul.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments