Proteste la StockholmProtestele violente continuă de trei zile în suburbiile capitalei Suediei, sute de tineri incendiind anvelope auto şi atacând cu pietre forţele de ordine în semn de protest faţă de împuşcarea unui bărbat de către poliţie, relatează BBC News online.

Protestele violente continuă de trei zile în suburbiile capitalei Suediei, sute de tineri incendiind anvelope auto şi atacând cu pietre forţele de ordine în semn de protest faţă de împuşcarea unui bărbat de către poliţie, relatează BBC News online.

Incidente au fost semnalate în cel puţin nouă suburbii ale oraşului Stockholm, iar opt suspecţi au fost arestaţi.
Violenţele au izbucnit duminică seara, când au fost incendiate peste 100 de maşini. Sute de tineri au ieşit pe străzi după ce poliţia a împuşcat mortal, săptămâna trecută, în suburbia Husby, un tânăr care ameninţa forţele de ordine cu o sabie.

Liderul unui grup local al tinerilor a explicat că protestele sunt o reacţie la „brutalitatea poliţiei”.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri violenţele au continuat în vestul şi sudul capitalei, forţele de ordine şi pompierii fiind atacaţi cu pietre. De asemenea, protestatarii au incendiat anvelope auto, vehicule şi au spart vitrine ale magazinelor.

Premierul Fredrik Reinfeldt a dat asigurări că Suedia nu va fi intimidată de protestatari.

Preluat de pe  http://www.realitatea.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments