http://www.billedbladet.dk/sites/billedbladet.dk/files/storage/media/bb_imagestyle_07/melodi_grand_prix_90.jpg?itok=-CnfM4pu‘Europa o adoră pe Emmelie’, presa daneză nu s-a zgârcit la dăruit cuvinte sâmbătă seara, după victoria reprezentantei Danemarcei la concursul Eurovision, care s-a desfăşurat la Malmo (Suedia), relatează AFP.

Cu 281 de puncte, Emmelie de Forrest (20 de ani), succede suedezei Loreen în palmaresul Eurovision.

Balada sa ‘Only Teardrops’, în ritm fascinant, a sedus experţii şi circa 125 milioane de telespectatori din întreaga lume, notează agenţia de presă citată.

‘Răsfăţata Danemarcei este marea favorită (…) ea a satisfăcut toate aşteptările’, scria televiziunea publică DR pe site-ul său internet.

Malmo, oraşul suedez unde s-a desfăşurat ediţia din acest an a Eurovision, este situat doar la câţiva kilometri de Danemarca şi suporterii danezi au fost prezenţi în masă. Televiziunea publică DR evocă un ‘extaz danez’ după anunţarea rezultatelor.

Pentru tabloidul Ekstra Bladet, situaţia a fost euforică. ‘Europa o adoră pe Emmelie, triumful său este total’, a titrat acesta în ediţia sa electronică. Până şi serioasa publicaţie Politiken nu s-a putut abţine să aprecieze că ‘Only Teardrops ‘a fost cel mai bun cântec în Europa’.

Este a treia oară când Danemarca repurtează victorie în competiţiile Eurovision. În 2000, regatul scandinav a câştigat concursul în Suedia cu piesa ‘Fly on the Wings of Love’, interpretată de Olsen Brothers. Prima sa victorie datează însă din 1963, aminteşte AFP.AGERPRES

Preluat de pe http://www.agerpres.ro/media/index.php

Comentati folosind contul Facebook

comments