CVC Capital, detinatorul unei participatii de 63% la Formula 1, a vandut 20% din actiuni unor trei fonduri de investitii, pentru 1,6 miliarde de dolari, inaintea listarii companiei organizatoare de curse de automobilism la bursa din Singapore, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Tranzactia evalueaza compania la cel putin 7,6 miliarde de dolari, inaintea inceperii procesului preliminar al ofertei publice initiale, care ar urma sa fie lansata la inceputul lunii iunie. Formula 1 a obtinut luni aprobarea pentru listarea la bursa din Singapore.

Cei trei investitori sunt grupurile americane Waddell & Reed si BlackRock, alaturi de Norges Bank Investment Management, divizia de management al activelor a bancii centrale din Norvegia, se arata intr-un comunicat al CVC.

Waddell & Reed a investit 1,1 miliarde dolari, Norges Bank circa 300 de milioane de dolari, iar BlackRock restul de 200 de milioane de dolari, prin intermediul unor acorduri incheiate de la inceputul acestui an.

CVC detinea o participatie de 63,4% la Formula 1 din 2006 si a indicat ca intentioneaza sa isi reduca detinerea.

Veniturile Formula 1, care detine drepturile comerciale pentru cursele de automobilism pentru urmatorii 98 de ani, ar putea atinge in acest an, pentru prima oara, 2 miliarde de dolari, potrivit publicatiei Formula Money.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments