După ce Youngman s-a retras din lupta pentru achiziţia mărcii Saab, constructorul din Trollhattan ar putea fi cumpărat de un consorţiu suedez care produce automobile electrice.

National Electric Vehicle Sweden, o companie care produce vehicule electrice, este favorit în cursa pentru achiziţia bunurilor mărcii Saab. Consorţiul NEVS îl include şi pe Karl-Erling Trogen şi a devenit favorit în lupta pentru achiziţia bunurilor Saab după ce Youngman, compania din China interesată de Saab, s-a retras din luptă. NEVS a fost fondat recent şi este susţinut de un grup de investitori din China şi din Japonia. Acţiunile NEVS sunt împărţite între o companie numită Sun Investment şi Mikael Kubu, Preşedintele Ac-Gruppen, o firmă de avocatură bazată în Gothenburg.

Jurnaliştii suedezi au încercat să afle indentitatea celor care susţin consorţiul NEVS, dar aceştia nu au reuşit să afle decât intenţiile lor – producţia de vehicule electrice. În cazul în care National Electric Vehicle Sweden ar achiziţiona bunurile mărcii Saab, aceştia ar putea să-şi pună în aplicare planul vizând automobilele electrice, dacă vor avea fonduri suficiente să se susţină. În această situaţie, Saab ar putea deveni un constructor de automobile premium cu propulsie electrică.

Salariaţii uzinei din Trollhattan şi-au găsit deja alte locuri de muncă de la închiderea fabricii până în prezent, aşa că noii investitori ar putea forma alte locuri de muncă în Suedia în timp ce ar folosi fosta uzină Saab. În ceea ce priveşte tehnologia la care vor avea acces noii posesori ai mărcii Saab, cei de la General Motors au declarat că nu vor negocia privind tehnologiile cheie prezente în concern şi utilizate de Saab, ceea ce ar exclude numeroase elemente moderne găsite pe modelele Saab, de la motorizări până la suspensii şi sisteme multimedia. În schimb, noul posesor al mărcii Saab ar putea să atingă valorile tradiţionale Saab, manifestate până când General Motors a achiziţionat marca suedeză.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments