Bivolaru, in care acesta a fost achitat de doua instante pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori, a fost amanata joi de ICCJ, dupa ce partea vatamata a cerut un termen pentru angajarea unui avocat si pregatirea apararii, seful Politiei Romane a anuntat ca guru a fugit si din Suedia. Nimeni nu stie acum unde se afla omul pe care autoritatile romane il vaneaza de 7 ani. Judecat in lipsa pentru trafic de persoane, Bivolaru asteapta peste granita sa se prescrie faptele. Urmatorul termen se va judeca pe 7 iunie.
Nimeni nu stie acum unde se afla omul pe care autoritatile romane il vaneaza de 7 ani

ICCJ a reluat, joi, judecarea recursului procurorilor in dosarul in care liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) a fost achitat de instantele inferioare. Cei trei judecatori au constatat insa ca la dosarul cauzei exista o cerere a partii vatamate din acest proces, prin care aceasta solicita amanarea cauzei, pentru a i se da posibilitatea angajarii unui avocat care sa ii pregateasca apararea, si a stabilit ca judecarea cazului sa fie reluata in 7 iunie.

Judecatorii de la ICCJ vor readministra dupa caz, partial sau integral, probele din acest dosar, urmand sa ia, la final, o decizie definitiva.

Tribunalul Sibiu si apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA, pentru o parte din infractiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuala in forma continuata, doua infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si doua infractiuni de trafic de minori. Decizia Curtii de Apel a fost contestata la ICCJ.

Instantele au dispus, totodata, incetarea procesului penal pentru alte infractiuni, respectiv coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecerea frauduloasa a frontierei Romaniei, „ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale”.

In acest dosar au mai fost judecate doua persoane, Farkas Ferenc Zsolt si Farcasi Maria Mirona, iar in cazul acestora instanta a decis incetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru tentativa la infractiunea de trafic de migranti si infractiuni de coruptie in forma continuata.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments