ambasador ceocea 1Un bacauan in vârsta de numai 25 de ani, Alexandru Ceocea, a fost ales “Youth Goodwill Ambassador” al Danemarcei, echivalentul unui ambasador al tineretului si invatamântului.

Printre atributiile noului ambasador ales se numara promovarea mobilitatii studentilor in cadrul international, schimb de experienta intre studentii danezi si cei români si promovarea oportunitatilor legate de cariera. “E o onoare si ma simt foarte entuziasmat”, spune proaspatul ambasador, Alexandru Ceocea.

Bacauanul este student al Facultatii de Sisteme Electronice din cadrul Universitatii din Aalborg. Ca si parte a studiilor sale, a ales sa urmeze cursurile unei universitati din Danemarca, insa aceasta nu a fost singura sa alegere. “La un an dupa ce am ajuns in Danemarca, am aplicat pentru a deveni Ambasador al Danemarcei (Youth Goodwill Ambassador). Scopul meu este sa promovez Danemarca studentilor si celor interesati, din punct de vedere al oportunitatilor de invatamânt pe care le ofera si de a crea noi legaturi intre studentii internationali si mediul de invatamânt danez”, spune Alexandru Ceocea.

Conform Consiliului Danez pentru Mobilitatea Fortei de Munca, pâna în 2020, companiile daneze vor avea nevoie de pâna la 21.000 de angajati cu studii înalte, deci pentru ca Danemarca sa îsi poata mentine pozitia de tara cunoscuta global pentru inovatie, este crucial sa poata sa atraga si sa retina persoane talentate din exteriorul granitelor proprii.

De mentionat ca tânarul bacauan a absolvit deja Academia Militara si are masteratul Academiei Nationale de Informatii “Mihai Viteazul”.

350 de ambasadori

Copenhagen Capacity, Wonderful Copenhagen si Agentia Daneza a Universitatilor si-au unit fortele pentru a crea Youth Goodwill Ambassador Corps, un grup ce in acest moment numara aproape 350 de fosti si actuali studenti internationali, din cadrul institutiilor de învațamânt inalt.

“In cadrul Youth Goodwill Ambassador Corps încercam sa includem talente de pe tot globul. Lucrând în strânsa legatura cu Ambasadorii nostri, reusim sa cream conexiuni între Danemarca si tarile din care vin studenti, ceea ce pâna acum a demonstrat rezultate semnificante”, a declarat Ministrul Danez al Educatiei, Morten Østergaard, la ceremonia de investitura a ambasadorilor.

“Pentru mine, Danemarca a fost alegerea evidenta atunci când am hotarât sa urc pe scara educationala. Fiind cea mai fericita natiune din lume, cu un sistem educational ce se numara printre cele mai bune din Europa, iar mai ales oportunitatile pe care aceasta tara mica le ofera fac din Danemarca o tara minunata”
Alexandru Ceocea

Preluat de pe http://www.desteptarea.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments