Angust Kleist, supranumit de media „Robin Hood de Groenlanda”, a devenit milionar peste noapte, dupa ce, dintr-o eroare a bancii, soldul contului sau curent s-a rotunjit pe neasteptate la sapte cifre.

Kleist, milionar cu inima buna, a decis ca din banii capatati sa distribuie in stanga si-n dreapta circa o treime, dar generozitatea sa s-a soldat cu o condamnare, relateaza TM News.

Povestea averii neasteptate a lui Angust Kleist isi are inceputul in anul 2008, cand banca a efectuat in mod eronat un transfer in contul sau curent, rotunjindu-i soldul la suma de 1.335.370 de coroane, adica circa 180.000 de euro.

Inainte ca eroarea sa fie descoperita, Kleist a apucat sa daruiasca o buna parte familiei, prietenilor si chiar si cersetorilor din fata supermarketului din Nanortalik, localitatea sa natala din sudul Groenlandei, sustinand ca a castigat o importanta suma la loterie.

Curtea Suprema din Danemarca l-a condamnat insa la 100 de ore de munca in folosul societatii si la restituirea integrala a sumei incasate eronat, stabilind ca „Angust Kleist nu avea motive temeinice sa creada ca suma aparuta pe neasteptate in contul sau curent ar proveni de la loterie”.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments