Summitul între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin va avea loc la Helsinki, în data de 16 iulie, potrivit New York Times.

Trump a anunţat miercuri că Helsinki, capitala finlandeză este avută în vedere în vederea ţinerii summitului, scrie news.ro.

Diplomaţi de rang înalt ruşi şi americani urmează să se întâlnească pentru a pregăti summitul, a anunţat joi Moscova, scrie The Associated Press.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov urmează să se întâlnească cu Secretarul de Stat Mike Pompeo în două săptămâni, a anunţat joi adjunctul său Serghei Riabkov, citat de agenţii ruse de ştiri.

Moscova a prezentat deja o propunere cu privire la detaliile reuniunii şi aşteaptă răspunsul Washingtonului, a precizat el.

Trump a declarat miercuri pentru presă că probabil se va întâlni cu Putin în cursul unui turneu în Europa, în iulie.

El a citat Helsinki şi capitala austriacă Viena drept posibile locuri ale întâlnirii şi a precizat că urma să fie ţinut la curent în acest sens de consilierul său pe probleme de securitate naţională John Bolton, care a efectuat miercuri o vizită la Moscova în vederea pregătirii summitului.

Comentati folosind contul Facebook

comments