Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat, cu ocazia summitului de la Bruxelles, că ţările UE rămân divizate în privinţa condiţiilor adoptării fondului pentru redresare postpandemie, subliniind că Austria are o poziţie comună cu Danemarca, Suedia şi Olanda.

„La reuniunea Consiliului European de la Bruxelles ne aşteaptă negocieri intense pe tema Cadrului Financiar Multianual şi a instrumentului de relansare. Înaintea reuniunii, mi-am coordonat abordarea cu premierii din Danemarca, Olanda şi Suedia”, a declarat Sebastian Kurz prin Twitter.

Liderii statelor europene şi ai instituţiilor UE se reunesc vineri şi sâmbătă la Bruxelles pentru a aproba noul proiect bugetar multianual, în valoare de 1.074 de miliarde de euro, şi planul de asistenţă financiară în scopul redresării economice propus de Comisia Europeană, în valoare de 750 de miliarde de euro

De ce este atât de complicata finanțarea?

Statele din sud, inclusiv Italia şi Spania, doresc o decizie urgentă, fără prea multe compromisuri, după cum a spus premierul italian Giuseppe Conte. Aceştia trebuie să redreseze economia afectată de pandemia care a luat 35.000 de vieţi în Italia şi încă 28.400 în Spania.

Austria are o poziţie comună cu Danemarca, Suedia şi Olanda.

Citiți mai multe pe siteul sursa.

Comentati folosind contul Facebook

comments