http://www.gsmdome.com/wp-content/uploads/2012/06/samsung-nokia-rumors-650x496.pngNu e prima oară când auzim că gigantul finlandez Nokia ar putea fi cumpărat de o altă companie importanta. De obicei zvonurile fac referire la Microsoft, dar iată acum şi o teorie conform căreia Samsung ar pregăti de fapt o achiziţie, conform site-ului finlandez kauppalehti.fi.
Ei declară că au informaţii din cadrul bursei, unde acţiunile Nokia au crescut în fundal în ultima vreme în mod misterios. Motivaţia celor de la Samsung ar fi numărul mare de brevete pe care le are Nokia şi importanţa lor în bătălia cu Apple. În acest moment tranzacţia s-ar afla în faza de discuţii, asta evident dacă e reală. Dacă se va concretiza aceasta achiziţie, atunci ea ar fi a doua mare mutare în peisajul telecom în doar un an, după ce Google a cumpărat Motorola Mobility.

 

Va fi interesant să vedem Nokia trecând brusc la Android după colaborarea cu Microsoft în cadrul iniţiativei Windows Phone. Sunt sigur că dacă se ajunge la o astfel de tranzacţie, Microsoft nu îşi va lăsa partenerul să renunţe la platforma sa mobilă atât uşor, după sutele de milioane investite în promovare. Pe de altă parte aplicarea lui Tizen OS pe modelele Nokia sună ca o idee interesantă, care s-ar putea concretiza şi fără ca Samsung să cumpere Nokia. În fine, Nokia va aduce lucruri bune şi pentru Samsung, astfel că următorul Galaxy S ar putea arăta mai bine dacă se inspiră măcar un pic de la Nokia N9. Credeţi că vom vedea în următorul an o astfel de mutare importanta?

Samsung cumpara Nokia? Publicaţii finlandeze au detalii! (Zvon)

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments