Decizia Romaniei de a bloca candidatura Serbiei la UE a atras critici din partea Germaniei, delegatia romana fiind singura care a refuzat sa semneze acordul prin care ministrii de externe comunitari dadeau unda verde la candidatura sarbilor.

„Rezultatul este doar o recomandare pentru Serbia. Iar asta pentru ca, din cauza unui singur stat, Romania, nu am putut lua o decizie acum. Regret foarte mult ce s-a intamplat. Agenda interna a Romaniei a influentat atitudinea delegatiei romanesti, dar, din punctul nostru de vedere, acest tip de reactie nu este in spiritul european!” a declarat Guido Westerwelle, ministrul de Externe al Germaniei.

Gestul Romaniei l-a nemultumit pe ministrul de Externe al Germaniei, oficialii de la Bruxelles asteptandu-se ca intrevederea sa se incheie cu consfintea candidatura Serbiei.

„Unanimitatea in Uniunea Europeana nu functioneaza pentru ca iti da posibilitatea sa ridici in ultimul moment tot felul de probleme care nu sunt direct legate de extinderea Uniunii,” a declarat si Alexander Stubb, ministrul de Externe al Finlandei.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments