Un articol mai vechi din cotidianul finlandez Ilta-Sanomat ne prezintă o poză cu un automobil Porsche cu logo-ul poliției Române. Articolul menționează că deși România este o țară săracă, poliția are resursele necesare pentru a achiziționa automobile de lux. Fotografia respectivă a fost publicată în Auto Bild Suomi cu mențiunea că această mașină, Porsche seria 911 face parte din echipamentul poliției Române. Articolul mai menționează că alegerea acestui echipament de către poliția Română este puțin special având în vedere nivelul de trai din România comparat cu cel din Finlanda și UE în general.

De asemenea se menționează că majoritatea drumurilor au fost construite sub regimul comunist și sunt de o calitate slabă dar în ultima vreme România a reușit să construiască noi autostrăzi cu fonduri de la UE și Banca Mondială, așa că alegerea de a dota poliția cu Porsche ar fi una justificată.

Ministerul finlandez al afacerilor externe avertizează că traficul din România presupune mai multe riscuri decât cel din Finlanda din cauză ca este haotic. De asemenea, condiția drumurilor poate provoca surprize mai ales iarna când drumurile nu zunt deszăpezite cum trebuie și multe automobile circulă fără cauciucuri de iarnă. Condusul noaptea ar trebui evitat mai ales în zonele rurale unde se circulă cu vehicule fără lumini tractate de cai.

De asemenea, în automobil nu trebuie lăsate lucruri de valoare și automobilul trebuie să fie încuiat. În plus, automobilul ar trebui să fie parcat într-un loc supravegheat. Dispozitivul de alarmă, sistemul de blocare pentru volan cât și pentru roți sunt recomandate. Călătorii mai sunt avertizați împotriva hoților de buzunare, a cerșetorilor și a ofițerilor de poliție falși. Oricum automobilul Porsche nu figurează pe lista cu avertizări, adaugă cei de la Ilta-Sanomat.

Articolul a fost preluat de pe Ilta-Sanomat http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288417163358.html 

Comentati folosind contul Facebook

comments