Finlandezii de la Nokia au pierdut trenul atunci când vine vorba de telefoane mobile inteligente, în prezent, încercând să îi ajungă din urmă pe americanii de la Apple și pe asiaticii de la Samsung. Nokia are însă, în acest moment, un atuu în fața celor doi competitori.

Telefoanele Nokia care vin cu sistemul de operare Windows Phone 8 sunt peste competitorii săi, Apple iPhone 5 și Samsung Galaxy S III atunci când vine vorba de hărți. Aplicația Nokia Maps este considerată cea mai bună în momentul de față.

Pentru cei care nu știu, Nokia a achiziționat  în octombrie 2007 Navteq, un furnizor de date pentru hărți digitale cu sediul în SUA, pentru prețul de 8,1 miliarde dolari, achiziția fiind finalizată în 10 iulie 2008. Indiferent dacă mergi pe jos sau cu maşina personală, Nokia Maps oferă cele mai bune instrucţiuni şi rute pas cu pas. Utilizatori au acces la rute pietonale care nu apar pe alte hărţi, inclusiv scurtături prin clădiri publice, parcuri şi alei speciale. Nokia Maps are, de asemenea, rute pentru transportul public din 450 de oraşe din lume, dar şi instrucţiuni rutiere clare. Cu hărţi de calitate superioară pentru aproape 200 de ţări, inclusiv China şi Hong Kong, Nokia Maps pune la dispoziţia utilizatorilor toate informaţiile de care au nevoie, inclusiv actualizări live din trafic, imagini din satelit şi linii de transport în comun din apropiere.

http://www.navigadget.com/wp-content/postimages/2008/10/navteq-4.jpg

Finlandezii, care au lansat recent terminalele Nokia Lumia 920 și Lumia 820, sunt conștienți că aplicația lor de hărți este cea mai bună și îi ironizeză pe cei de la Apple care au dat-o în bară cu serviciul lor de hărți de pe iPhone 5, după ce aceștia au renunțat la parteneriatul cu Google. Într-un post pe blogul oficial Nokia se scrie că „spre deosebire de competitorii noștri, care își bazează serviciul de hărți pe parteneriate cu terțe părți sau îl finanțează prin reclamă, noi deținem, construim și distribuim cele mai bune aplicații pentru hărți. Înțelegem că hărțile trebuie să fie precise și oferim cea mai bună calitate”.

Apple a lansat odată cu iPhone 5 și iOS 6 propria aplicație de hărți. Aceasta este mult mai puțin detaliată, confundă unele locuri, iar anumite orașe sunt omise total. Aceasta este principala nemulțumire a celor  care şi-au cumpărat iPhone 5.
În ciuda avantajului Nokia Maps, finlandezii nu se pot baza numai pe acest serviciu în lupta cu cei de la Apple şi Samsung, care vând în prezent zeci de milioane de smartphone-uri.

Articol preluat de pe Capital.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments