Finlanda - cea mai bună ţară pentru a fi mamăFinlanda este considerată a fi ţara în care mamele se bucură de cele mai bune condiţii din lume, potrivit unui raport la nivel mondial.

Raportul anual – State of World’s Mothers 2013 – a fost emis această săptămână de către un ONG internaţional „Save the Children”.

Raportul are un clasament al indicelui Mamelor, arătând condiţiile pentru acestea oferite de 176 de ţări, în care mamele o duc mai bine sau unde se confruntă cu mai multe dificultăţi.

Dintre ţările analizate, Finlanda a fost clasată ca fiind cea mai bună ţară pentru mame, urmată de Suedia, Norvegia, Istanda şi Olanda, pe când Republica Democrată Congo a fost considerat cel mai dur loc.

Conform raportului anual, una din treizeci de femei însărcinate au murit în R.D. Congo în din cauze materne, în timp ce în Finlanda raportul a fost de una din 12.000.

În ceea ce priveşte educaţia, femeile din R.D. Congo au avut parte de o educaţie medie de 8,5 ani, comparată cu 17 ani în Finlanda.
Aproape 43% din locurile parlamentare finlandeze au fost ocupate de femei, în timp ce raportul în R.D. Congo a fost de doar 8%.
Articol preluat de pe http://www.apropo.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments