Guvernul norvegian a propus mărirea pedepsei maxime cu închisoarea pentru acte de terorism, de la 21 la 30 de ani, în contextul atacului comis în urmă cu un an de Anders Behring Breivik, soldat cu moartea a 77 de persoane.

În propunerea transmisă parlamentului marţi, guvernul de la Oslo avansează şi ideea incriminării apartenenţei la organizaţii teroriste, urmând ca juriştii să definească aceste grupări, relatează Associated Press.

Coaliţia de guvernământ din Norvegia, condusă de Partidul Laburist, cere, de asemenea, legi mai stricte privind imigraţia, care să permită expulzarea oricărei persoane considerate o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Ministrul justiţiei, Grete Faremo, a declarat că executivul doreşte să înăsprească legislaţia pentru a ajuta poliţia să prevină şi să combată terorismul.

Breivik, un fanatic antimusulman, ispăşeşte pedeapsa maximă de 21 de ani cu închisoare pentru terorism. Totuşi, pedeapsa acestuia ar putea fi extinsă atât timp cât va fi considerat periculos.

Articol preluat de pe http://www.pesurse.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments