Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat Nokia in categoria nerecomandata investitiilor („junk”), ca urmare a declinului cotei de piata, informeaza Reuters. Miscarea vine dupa ce Moody`s a „dat de pamant” saptamana trecuta cu producatorul finlandez de telefoane mobile, coborand cu o treapta ratingul companiei pentru datoriile pe termen lung, la nivelul „Baa3”, cu perspectiva negativa.


	Dupa Moody`s, si Fitch retrogradeaza Nokia. Producatorul finlandez de telefoane mobile, considerat "gunoi"

Fitch a coborat calificativul pentru credite pe termen lung al Nokia de la „BB+” la „BBB-” si a avertizat ca ar putea urma noi revizuiri in scadere, daca situatia afacerilor grupului nu se imbunatateste in a doua jumatate a anului si in 2013.

„Avand in vedere posibilele dificultati pe care le are de depasit grupul, agentia nu este in prezent convinsa ca Nokia poate atinge acest obiectiv pe parcursul a 18 luni”, potrivit unui comunicat al Fitch.

Nokia si-a aparat pozitia financiara intr-un comunicat separat. „Grupul va continua sa se concentreze asupra reducerii structurii de costuri, imbunatatirii fluxului de numerar si mentinerii unei pozitii fiscale solide”, a afirmat directorul financiar, Timo Ihamuotila.

Saptamana trecuta, Nokia a raportat o pierdere importanta pentru primul trimestru, a renuntat la directorul de vanzari si a promis noi reduceri de costuri.

Agentia de evaluare Moody’s, care a retrogradat la randul sau grupul Nokia saptamana trecuta, considera ca problemele cu care se confrunta producatorul pe segmentul telefoanelor mobile nu sunt usor de rezolvat, cum ar fi cresterea cotei de piata inregistrata de producatorii de produse ieftine sau promotiile oferite de operatorii chinezi.

Nokia a incheiat primul trimestru din 2012 cu lichiditati de 4,9 miliarde de euro.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments