În vederea celebrării Zilei Naționale a României, în contextul oferit în acest an de marcarea Centenarului Marii Uniri, la 15 noiembrie 2018, Ambasada României la Copenhaga și Institutul Cultural din Londra au organizat în premieră, la Reykjavík, un amplu eveniment dedicat corpului diplomatic, comunității de români și publicului larg care a adus în prim plan cultura și istoria României în capitala islandeză.

Evenimentul, găzduit de cel mai vechi cinematograf de artă din Reykjavík, Bio Paradis, a inclus proiecția filmului artistic ”Ecaterina Teodoroiu” (1978), în regia lui Dinu Cocea, precedată de un dialog pe tema momentului 1918, cu accent pe rolul femeilor românce în Primul Război Mondial între istoricii Florin Ardelean de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Valur Gunnarson, specialist în problematica Primul Război Mondial.

Difuzarea filmului a fost urmată de o recepție oferită de ambasadorul României, E.S. Alexandru Grădinar și de consulul onorific al României în Islanda, Jafet Olafsson, precum și de vernisajul expoziției foto-documentare ”Femeile din România în Primul Război Mondial”, realizată de ICR Londra în colaborare cu designerul Radu Manelici.

Galeria foto a evenimentului poate fi accesată la: https://copenhaga.mae.ro/node/2052

Sursa: Ambasada României la Copenhaga
Sursa foto: Ambasada României la Copenhaga

Comentati folosind contul Facebook

comments