http://image.stirileprotv.ro/media/images/650x350/Apr2012/60569448.jpgNu are o mare relevanta cu Danemarca dar aceasta teapa este inca destul de actuala chiar daca au fost multi naivi care au pus botul…

Ideea de baza a acestui post este ca in ultima vreme tot cautam o masina SH de cumparat, iar cea mai la indemnana solutie este autovit.ro. Printre masinile care sa corespunda cerintelor noastre, am gasit si o Dacia Logan, din 2010, 50.000km, echipare Laureat, la numai 3200 euro. Desi pretul este aparent extrem de mic, aproape pomana, ne-am gandit ca ar fi o afacere buna si eram dispusi sa o luam pe loc, mai ales ca avea toate reviziile facute, carte de service, ITP, etc…

Anuntul il gasiti AICI:

“Dacia Logan 1.5 diesel.
Primul proprietar. Cumparata de mine noua. Masina personala. Nu a fost folosita pentru taxi sau scoala.
Stare foarte buna de functionare.
Ofer Certificat Fiscal pe loc. URGENT!!! Cer si ofer seriozitate.
Pret fix.
Mai multe detalii la tel. sau pe email.”

Am incrcat sa sunam, insa nu a raspuns nimeni, asa ca am trimis un email. La ceva timp am primit raspuns inapoi, foarte civilizat, de la o femeie, care este in Danemarca, s-a mutat acolo cu familia, masina este cu ea, are nevoie de bani sa dea un avans pentru o masina noua acolo. De asemenea ne-a rugat sa conversam pe mail, deoarece semnalul la mobil este foarte slab in orasul lor. Pana aici totul ok. Dupa alte cateva mailuri, ne-am hotarat sa luam masina, asa ca tipa urma sa vina in Romania sa o aduca, la Bucuresti. Astazi am primit de la ea urmatorul email:

2012/8/21 Carmen Alexa <[email protected]>

Buna ziua.
ITP-ul expira la sfarsitul acestui an.. in luna Decembrie daca nu ma insel. In schimb asigurarea si rovigneta sunt valabile pana in Mai anul viitor.Noi suntem pregatiti sa ne pornim maine dimineata. Vom ajunge in Bucuresti vineri dimineata, sau la amiaza cel tarziu. Va rog sa imi lasati numarul dvs pentru a va contacta cand ajungem.
Inainte de a ne porni, ne dorim sa fim siguri ca veti fi acolo si nu vom conduce in zadar. Am vorbit si cu sotul meu si va propunem sa procedam in felul urmator. Daca acceptati propunerea noastra, putem veni la intalnire asa cum am convenit.
Sotul meu va merge mâine la Oficiul Postal din localitate si va transfera 1200 Euro pe numele meu în Romania, la Bucuresti. Sotul meu va fi Expeditorul banilor iar eu voi fi Destinatarul si voi lua înapoi banii de la Oficul Postal din Bucuresti. De îndata ce transferul este facut, va vom trimite o copie a documentului de transfer. Aceasta va fi dovada noastra ca vom veni la Bucuresti pentru a ne intalnii cu dvs. Va trebuii sa ne luam banii inapoi, asa ca va trebui sa venim acolo.
Acelasi lucru va trebui sa faceti si dvs. Sotia dumneavoastra sau un prieten poate merge la Oficiul Postal din localitate. Acesta trebuie sa faca un transfer de 1200 Euro pe numele dumneavoastra la Bucuresti utilizand servicul “Western Union”. Acesta este un serviciu în cadrul Oficiului Postal în care nu aveti nevoie de un cont bancar. Este un transfer de la o persoana la o persoana care se realizeaza instantaneu. Vom merge imprenuna sa ridicam banii la momentul in care ne vom intalnii. Dupa ce transferul este facut, trebuie sa ne trimiteti o copie dupa documentul de transfer, ca dovada ca veti veni la Bucuresti. Restul banilor pana la 3200 euro mi-i veti plati in lei… nu e o problema/.
Acest transfer va costa aproximativ 50 EUR. De îndata ce vom întâlni va vom returna banii cheltuiti pe acest comision. Aceasta este propunerea noastra si nu este corect sa platiti vreo taxa in plus. Nu conteaza daca veti decide sa cumparati masina sau nu. În acest fel nu aveti nimic de pierdut.
Trebuie sa intelegeti ca noi nu va cerem bani in avans.. nu ne veti trimite banii noua. Singurul care poate ridica banii sunteti dvs.
Sper ca ati inteles ideea, si nu vrem sa parem nepoliticosi, dar este un drum lung care ne costa si pe noi timp si bani.
Va multumim asteptam decizia dvs.
Din prima suna a teapa cu T mare. Am cautat pe google dupa “. Sotia dumneavoastra sau un prieten poate merge la Oficiul Postal din localitatesi am gasit o intreaga afacere pe tema asta, numai ca atunci erau un cuplu de pensionari din Ungaria care vindeau diverse masini la preturi extrem de mici. Daca va uitati, o sa observati ca mailurile sunt identice, difera numele persoanelor, tara si suma ce trebuie transferata.
Ce pot face? Se folosesc de “copia de transfer” (care contine datele destinatarului si inca un cod) pentru a falsifica o carte de identitate putand ridica astfel banii fara nici o problema.
Aveti mare grija la acest anunt si la oricare altele asemanatoare ! Si NU trimiteti niciodata bani, nimanui, nici chiar voua, atunci cand asta vi se cere de catre o persoana de la care doriti sa cumparati ceva !
……………………………………………
Buna ziua
Am primit mesajul dumneavoastra in legatura cu masina. Masina este in stare perfecta de functionare. Nu are absolut nici o problema tehnica sau estetica. Nu a fost niciodata implicata in accidente, nu a fost revopsita. Interiorul este ingrijit si nu prezinta urme de uzura.
Masina este inmatriculata in Romania. Toate taxele sunt platite.. inspectia tehnica si asigurarea sunt inca valabile.
Eu locuiesc in Bedsted,Danemarca impreuna cu familia mea. iar aici nu pot circula cu masina inmatriculata in Romania, decat 3 luni.. dupa care trebuie inmatriculata in Danemarca, iar pentru asta trebuie sa platesc o taxa foarte mare. De aceea am decis sa vindem aceasta masina, iar cu banii de pe ea sa platim avans la una noua.
Momentan masina se afla aici in Danemarca, daca sunteti interesat, noi suntem gata sa venim in Romania sa inchieiem afacerea.
As fi recunoscatoare daca am putea continua aceasta conversatie prin email, deoarece in zona unde locuim semnalul mobil este foarte slab. Va multumesc
Carmen Alexa
……………………………………………….
Articol preluat de pe VoceaCelorCareTac.Wordpress.com

Comentati folosind contul Facebook

comments