Alertă medicală în Europa declanşată de danezi. Ei susţin că studii recente arată că unul din trei seropozitivi nu ştie că este infectat cu HIV. Ruşii vin cu o veste şi mai înspăimântătoare: o tulpină descoperită acum câţiva ani este mai virulentă şi se răspândeşte mai rapid decât se estima.

Două milioane şi jumătate de europeni sunt seropozitivi dar numărul celor infectaţi ar fi mult mai mare. Mulţi pacienţi sunt trataţi în spitale pentru afecţiuni legate de SIDA dar nu li se fac testele care să arate dacă sunt sau nu seropozitivi.

În Danemarca, unul din cinci oameni infectaţi cu HIV nu ştie acest lucru. În alte state, în special în Estul Europei, situaţia este mai gravă.

Ruşii sperie şi ei Europa: tulpina de HIV descoperită în 2006, în Siberia, este mult mai periculoasă şi se răspîndeşte mai repede decât cele cunoscute. Virusul a fost depistat şi în fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Potrivit unui raport al Naţiunilor Unite, în 2012 au murit în urma bolilor legate de sindromul imunodeficienţei un milion şi jumătate de oameni.

Preluat de pe http://stiri.tvr.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments