Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord s-a aflat în aceste zile în mijlocul românilor din capitala Norvegiei, Oslo. Sâmbătă, 19 octombrie 2013, ierarhul a participat, în cadrul parohiei românești din Oslo, la colocviul cu tema: „Sfinții Împărați Constantin și Elena – luptători pentru unitatea Bisericii lui Hristos”, organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord. Seara, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, după cum informează episcopiascandinavia.se.

Duminică, 20 octombrie 2013, Preasfințitul Episcop Macarie, împreună cu preotul paroh Marius Alin Țeican și cu diaconul Sorin Sîplăcan, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo și a botezat doi prunci. La slujbă, Preasfinţitul Episcop Macarie a tâlcuit Evanghelia Duminicii a XXIII-a după Rusalii (Luca 8, 26-39) despre vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor îndemnându-i pe credincioși de a mărturisi bunătatea și iubirea lui Hristos, asemenea bărbatului gherghesean, izbăvit de puterea celui rău.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a oferit celor prezenți la manifestările duhovnicești de la Oslo mai multe exemplare din lucrările marelui teolog și duhovnic român Dumitru Stăniloae, anul 2013 fiind proclamat în Biserica Ortodoxă Română, „An comemorativ al Părintelui Dumitru Stăniloae”, deoarece în acest an se împlinesc 110 ani de la naşterea sa şi 20 de ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Preluat de pe http://basilica.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments