Tiganii vor avea pașapoarte cu amprentă digitală.

Prototipul pașapoartelor a fost prezentat astăzi de președintele Uniunii Internaționale a Rromilor (Tiganilor) , Dorin Cioabă. Acesta a declarat că amprenta titularului va fi inscripționată digital pe document și va putea fi citită cu ajutorul unui scanner.

„Multe dintre infracțiuni sunt puse în cârca etniei noastre. Noi vrem să arătăm că nu ne este teamă să avem amprenta pe pașaport și, atunci când se întâmplă infracțiunea, să poată fi identificată persoana și să se facă o conexiune rapidă între cel care a făcut infracțiunea și etnia lui. Noi suntem catalogați infractori în Europa, dar de foarte multe ori, nu rromii fac probleme”, a declarat, astăzi, Dorin Cioabă.

Pașaportul va costa între 20 și 50 de euro, cost suportat de titular. Emitentul, Uniunea Internațională a Rromilor, va înființa birouri de informare pentru rromi în orașele importante din Europa, iar funcționarii de aici vor fi în legătură și cu ambasadele României, mai susține Dorin Cioabă. Acesta a declarat că, deocamdată, pașapoartele emise de Uniune nu sunt recunoscute de autoritățile statale, însă că rromii vor insista ca acestea să devină acte oficiale.

Preluat de pe

 

Am corectat articolul si am inlocuit cuvantul rrom cu tigan. Cei care elibereaza acest document sunt astia http://internationalromaniunion.org/  Eu as fi mers mai departe dar asta implica autoritatile. Cetatenie romana, nationalitate tiganeasca.  Fara nici un fel de discriminare … Probabil ca si etnicii unguri vor lamuri problema, cetatean roman de nationalitate maghiara.   Corect pentru toata lumea, nu ?

Comentati folosind contul Facebook

comments